Alegeri fraudate în PNL Mehedinţi, sub comanda lui Marcel Vela?

pnl mhFiliala PNL Mehedinţi a fost şi este suspusă unor mari presiuni după cum bine s-a putut observa în ziua de 10 august 2013, cu ocazia alegerilor de la organizaţia municipală, PNL Drobeta Turnu Severin, membrii prezenţi fiind martorii unor practici de alegeri nemaiîntâlnite în cadrul organizaţiei sau a filialei.

Sub comanda preşedintelui interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, primar de Caransebeş, această filială a avut şi are o evoluţie mai mult decât slabă, dacă ne raportăm la istoricul PNL Mehedinţi. Dacă tot vorbim de evoluţia PNL Mehedinţi, „reuşitele” domnului preşedinte interimar, Marcel Vela sunt următoarele: a reuşit să excludă trei membri importanţi ai filialei; pe mandatul domniei sale, toţi primarii şi viceprimarii au renunţat la funcţiile politice din cadrul partidului, delimitându-se de acţiunile PNL Mehedinţi, condus de domnul Vela; PNL Mehedinţi a pierdut funcţia de viceprimar a municipiului reşedinţă de judeţ datorită politicii promovate de acelaşi Marcel Vela; excluderea activiştilor cu ştate vechi în partid pentru a face loc oportuniştilor şi traseiştilor; tot datorită politicii domnului Vela, organizaţia PNL Drobeta Turnu Severin a pierdut sediul PNL din municipiu, acest fapt însemnând o puternică lovitură de imagine adusă partidului, iar ca o ultimă „reuşită” a domnului Vela este implicarea partizană din cadrul filialei, fără niciun fel de respect pentru colegii liberali.

Să revenim la 10 august 2013, ziua în care au avut loc aşa zisele alegeri din cadrul organizaţiei municipale PNL Drobeta Turnu Severin. Din surse liberale am aflat că au fost cele mai dubioase alegeri care au avut loc în cadrul partidului, din toată istoria PNL Mehedinţi, dubioase prin modul în care au fost organizate, domnul Vela fiind artizanul unor practici nestatutare, care aveau un singur scop, câştigarea alegerilor indiferent de mijloacele folosite.

Pe lângă faptul că, în mod inteţionat, peste 1000 de membri nu au fost anunţaţi de convocarea acestor alegeri, membrii organizaţiei care au aflat de aceste alegeri au fost obstrucţionaţi în plata cotizaţiei, fapt ce le conferea drept de vot.

În afară aceste lucruri, candidaţii în cadrul acestor alegeri au fost trataţi discriminatoriu, în ciuda multor sesizări verbale şi scrise, informaţiile vitale, pentru egalitatea de şanse în alegeri, nu au fost furnizate tuturor candidaţilor, favoriţii domnului Vela fiind chiar organizatorii acestor alegeri.

Aceste nereguli şi încălcări ale drepturilor candidaţilor au continuat chiar şi în ziua de alegeri, când, în 15 minute, „din pix”, au semnat prezenţa peste 200 de persoane, care sunt bănuite că ar fi fost aduse, special pentru asigurarea rezultatului dorit de acelaşi „imparţial” domn Vela.
Chiar ţinând cont de toate aceste nereguli, alegerile au avut loc, în acelaşi ton, cu un domn Marcel Vela, predicând corectitudine în faţa a peste 500 de membri veniţi în sala Casei Tineretului şi, evident, ţinând partea favoritului său, din poziţia de „arbitru” trimis de conducerea naţională a PNL.

În aceste condiţii este vorba doar de nişte alegeri trucate, menite să pună anumite persoane binevoitoare în funcţii de conducere, care apoi să fie recunoscătoare pentru şansa oferită.

Alegerile de la PNL Drobeta Tr. Severin au fost contestate, statutar, la Curtea de Arbitraj a PNL. Chiar în aceste condiţii, conducerea contestată a PNL Drobeta a luat decizia de sancţionare, prin excluderi şi suspendări, a celor care au contestat aceste alegeri, pe motive sentimentale care nu au niciun fundament statutar. În fapt neregulile şi încălcările statutului continuă în PNL Mehedinţi.

Întretimp a fost stabilită data pentru Conferinţa Judeţeană a PNL Mehedinţi, pentru ziua de 2 noiembrie 2013 şi au fost demarate procedurile pentru alegeri. Surse avizate vorbesc despre faptul că toate adunările din organizaţiile locale ale PNL Mehedinţi au fost organizate nestatutar, după exemplul municipiului, existând posibilitatea ca planurile actualei conduceri interimare a PNL Mehedinti să fie demontate şi să se refacă toate alegerile aşa cum prevede Statutul.

Aceste nereguli au „binecuvântarea” domnului Marcel Vela, „groparul” PNL Mehedinţi?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: