“Niciun parlamentar PNL nu va mai înainta vreo iniţiativă legislativă fără acordul partidului”

Iniţiativele legislative ale parlamentarilor PNL vor fi înaintate, de acum înainte, după ce obţin acordul partidului, a declarat marţi liderul formaţiunii, Crin Antonescu, copreşedinte al USL.

 El a subliniat că această decizie a fost luată zilele trecute, în cadrul unei întâlniri a liderilor PNL, şi, ca urmare, iniţiativa a doi senatori liberali prin care cereau interzicerea exploatării gazelor de şist a fost retrasă.

 Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Crin Antonescu a dorit să lămurească o serie de aspecte legate de funcţionarea USL, între care faptul că întâlnirile liderilor uniunii au loc periodic şi nu au un caracter extraordinar sau de criză.

 ‘Noi, săptămânal, avem fie luni seara sau marţi, în funcţie de programul Parlamentului şi Guvernului, o întâlnire obişnuită, care nu e extraordinară, de urgenţă, de criză, la care participă preşedintele, prim-vicepreşedintele, secretarul general al PNL, miniştrii liberali şi liderii grupurilor şi vicepreşedinţii executivi, şedinţă operativă care este săptămânală şi, ca atare, nu trebuie să vă alarmaţi sau să vă alarmaţi spectatorii, cititorii prin titluri dure. Nu e cazul’, a afirmat Antonescu.

 Liderul PNL a precizat că în aceste zile nu a avut loc o reuniune oficială a USL, ceea ce nu înseamnă că acţiunile comune în plan guvernamental şi parlamentar nu s-au desfăşurat normal.

 ‘Nu a avut însă loc o întrunire oficială a USL. Între lucrurile discutate în această reuniune sunt unele care ţin de agenda şi de activitatea parlamentară – mai întâi, decizia care există, care a fost aplicată cu o anumită largheţe la nivelul Biroului Politic Central, că niciun parlamentar liberal nu mai înaintează o iniţiativă legislativă fără să o facă cunoscută conducerii grupurilor parlamentare şi forurilor de decizie ale partidului. Noi am fost şi vom rămâne un partid foarte democratic’, a subliniat preşedintele PNL, argumentând că drepturile membrilor şi, cu atât mai mult cele ale parlamentarilor, sunt respectate şi prevăzute clar în statutul formaţiunii.

 Crin Antonescu a adăugat că parlamentarii PNL au şi obligaţii suplimentare faţă de oricare alt membru şi a arătat că, ‘dacă unui parlamentar nu i se poate lua dreptul de a face orice iniţiativă pofteşte’, acesta trebuie să aibă girul partidului din care face parte.

‘De exemplu, iniţiativa a doi colegi din Bihor care interzice gazele de şist este o iniţiativă care nu are girul PNL şi pe care prin intermediul liderilor de grup le-am cerut să o retragă, nu din cauza domeniului de reglementare, ci din cauza faptului că suntem într-o perioadă complicată, în care cetăţenii şi opinia publică trebuie să înţeleagă ce vrea sau nu un partid. Şi atât timp cât eşti parlamentar al unui anumit partid (…), atâta vreme cât eu, ca preşedinte, nu-mi permit să iau iniţiative faţă de care nu am în spate girul partidului, acest lucru nu va fi permis nici pentru colegii noştri’, a mai precizat preşedintele PNL.

Agerpres

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: