Problema câinilor maidanezi

Ponta declara ca se opune eutanasierii si cere adoptii si sterilizare,

In ceasul a 13-lea – dar mai bine mai tarziu decat niciodata – premierul Victor Ponta a luat atitudine in privinta celor ce se preconizeaza, si anume macelarirea cainilor capturati
Victor Ponta a dat un semnal: nu eutanasiere, ci adoptii, sterilizare si adaposturi. in acelasi timp strainii reclama ca nu li se permite sa adopte cini din adaposturi, cei de la ASPA merg pe lnga lege, iar Sorin Oprescu abureste presa. Semnalul premierului este real, sau doar recuzita de campanie?

Nu e mândru sa traiasca intr-o tara care macelareste animale
in ceasul a 13-lea dar mai bine mai trziu dect niciodata premierul Victor Ponta a luat atitudine in privinta celor ce se preconizeaza, si anume macelarirea cinilor capturati. Iata ultima sa declaratie pe aceasta tema: Exista doua faze anterioare (eutanasierii n.a.): faza de adoptie si faza de sterilizare, de pastrare in adaposturi. Mi-as dori, daca suntem o tara civilizata, sa folosim ct mai mult primele doua faze. Acesta este mesajul si semnalul meu . Nu o sa fiu deloc mndru sa traiesc intr-o tara care macelareste animale
Cu cteva zile in urma, premierul mai precizase, inaintea sedintei saptamnale de guvern ca eutanasierea este ultima varianta permisa de lege pentru ca exista alternativele cu adaposturi sau adoptia patrupedelor. Declaratiile premierului sunt corecte, dar daca ramn doar la acest stadiu, nu valoreaza doi bani. Cnd spune acesta este mesajul si semnalul meu intelegem ca modul in care este gestionata problema cinilor fara stapn trebuie sa fie urmarit si sanctionat de la Palatul Victoria.

Daca tot da semnale, premierul trebuie sa verifice ASPA
Cel putin pna acum, Victor Ponta nu a urmarit nimic in aceasta chestiune. Daca ar fi facut-o, atunci de mult trebuia sa ceara public demiterea lui Razvan Bancescu, seful ASPS, care declarase public, inainte de adoptarea noii legi, ca nu va respecta legea in vigoare, chiar daca se va alege cu dosare penale. Cu alte cuvinte un angajat al statului, si nu unul oarecare, ci un sef de autoritate, anunta ca nu respecta legea. Caz unicat la noi, iar primarul general al Capitalei se face ca nu vede, nu aude, iar premierul tace.
Daca premierul Ponta vrea sa dea un semnal, atunci trebuie sa urmareasca si modul in care lucreaza in teren angajatii ASPA. Ei nu utilizeaza tranchilizante pentru a anestezia cinii inainte de a-i captura. De ce nu utilizeaza, la aceasta intrebare trebuie sa raspunda tot seful ASPA. Iar corpul de control al premierului trebuie sa verifice deconturile. Pentru ca s-ar putea sa avem surprize si in acte sa apara costuri pentru tranchilizante. De asemenea, Corpul de Control al premierului ar trebui sa-i determine pe cei de la ASPA sa declare numarul real de cini din Bucuresti. Pentru ca daca se continua cu gogoasa sunt 65.000 de cini in Bucuresti, atunci cu siguranta exista suspiciuni de frauda, si anume este posibil ca in acte sa fie trecute costuri fictive pentru multe mii de cini, concret, cineva va baga bani publici in buzunar.

Nu in ultimul rnd premierul Ponta trebuie sa-si puna la punct si subalternii din partid un exemplu este primarul Pendiuc de la Pitesti care da dovada ca nu ii pasa de lege si anunta public ca intentioneaza sa plateasca cetatenii pentru cinii capturati.

Daca tot spune ca vrea sa dea un semnal, premierul Ponta trebuie sa tina cont si de aceasta stire prezentata de Antena3, pe care o redam in continuare: Legea eutanasierii, adoptata de Parlamenul Romniei luna aceasta, a strnit un val de furie in intreaga Uniune Europeana, unde ONG-urile protesteaza fata de eutanasierea cinilor maidanezi. Jurnalistii de la televiziunea germana RTL au facut un reportaj despre acest caz si despre cinii comunitari din Romnia care au fost adoptati de familii din Germania. Germanii intervievati de jurnalistii de la RTL sunt revoltati de posibilitatea ca maidanezii din Romnia sa fie omorti. Ei sustin ca in Romnia, cinii nu sunt eutanasiati, ci ucisi cu salbaticie. Cu totii insa sunt de acord ca tara noastra trebuie sa ia masuri in legatura cu zecile de mii de cini aflati pe strazi. Ei spun ca legea promulgata de Parlament este mult prea drastica si cer ca autoritatile si ONG-urile sa construiasca adaposturi. Cei ce vor sa adopte cini in Germani a se plng ca ar fi vrut sa salveze mai multi cini de la moarte, dar statul romn nu le-a oferit aceasta posibilitate. In afara tarii, au fost pornite campanii pentru a convinge iubitorii de animale sa adopte ct mai multi cini si sa ii salveze astfel, de la moarte

Stirea este de luni seara. Deci dupa declaratiile lui Victor Ponta, si inainte de cele facute de Sorin Oprescu, primarul capitalei care, ca de obicei, a aburit elegant presa cu ce va face si ce va drege. Asteptam reactia premierului Ponta, legat de impiedicarea strainilor sa adopte caini din adaposturi.

COTIDIANUL

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: