Susţinere pentru Moldova

camera-deputatilor-alina-zamfiroiuCAMERA DEPUTAŢILOR: PLENUL A ADOPTAT DECLARAŢIA PRIVIND SUSŢINEREA REPUBLICII MOLDOVA ÎN EFORTURILE DE ADERARE LA UE (SINTEZĂ)

            Agerpres – Plenul Camerei Deputaţilor nu a dat săptămâna aceasta vot final niciunui proiect de lege, a adoptat în schimb o Declaraţie privind susţinerea Republicii Moldova în eforturile de aderare la Uniunea Europeană, cu ocazia vizitei preşedintelui Parlamentului acestei ţări la Bucureşti.

            Programul deputaţilor din această săptămână a cuprins doar lucrări în comisii şi dezbateri generale în plen motiv pentru care niciun proiect de lege de pe ordinea de zi nu a primit vot final.

            Plenul a adoptat luni Declaraţia privind susţinerea Republicii Moldova în eforturile de aderare la Uniunea Europeană, iar deputaţii au asistat la discursul preşedintelui Parlamentului acestui stat, Igor Corman.

            ‘În perspectiva încheierii acordurilor de asociere cu Uniunea Europeană a Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei, Camera Deputaţilor susţine obiectivele Republicii Moldova privind noul cadru de cooperare cu UE, în contextul summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Dorim ca perioada următoare să fie decisivă pentru înscrierea ireversibilă a Republicii Moldova pe traseul european’, se arată în documentul adoptat de deputaţi.

            Potrivit declaraţiei, Republica Moldova traversează ‘o etapă crucială’ în vederea racordării sale ireversibile în Europa, obiectiv strategic pentru a cărui atingere România este ferm hotărâtă să îi acorde tot sprijinul său.

            Preşedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, a declarat, în plenul Camerei, că ţara sa este mai aproape ca oricând de Uniunea Europeană, având convingerea că dezvoltarea nu are alternativă, iar guvernanţii au obligaţia de a edifica un stat modern european.

            ‘Crearea zonei de comerţ liber ne mai deschide calea spre integrarea economică. În piaţa unică europeană am finalizat în mare parte implementarea angajamentelor privind liberalizarea vizelor şi avem îndreptăţita încredere că nu va întârzia o decizie pozitivă şi în această privinţă, asta ar însemna şi ridicarea barierelor vizelor pentru cetăţenii noştri de pe hotarul de pe Prut’, a spus Corman în discursul său de la tribuna Camerei Deputaţilor.

            Tot în această săptămână, Comisia pentru industrii a adoptat raport favorabil pentru legea salubrizării prin care Primăria Municipiului Bucureşti are competenţe în ceea ce priveşte elaborarea, aprobarea şi controlul aplicării strategiei locale privind salubrizarea la nivelul Capitalei, iar primăriile de sector îşi organizează servicii proprii, cu excepţia activităţilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.

            Potrivit vicepreşedintelui comisiei, Eduard Martin, după promulgarea acestei legi, primăriile de sector vor avea competenţe exclusive în ceea ce priveşte înfiinţarea, organizarea, coordonarea şi atribuirea activităţilor serviciului de salubrizare, cu excepţia activităţii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare şi sunt obligate să respecte strategia locală cu privire la dezvoltarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare şi a planului municipal de gestionare a deşeurilor, aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: