Oprescu şi condiţiile de adopţie a maidanezilor

783724În timp ce a anunțat că va încuraja adopția patrupedelor de pe stradă, edilul-șef al Capitalei nu a eliminat restricțiile pentru cei care ar putea lua mai mulți câni în curți. În schimb, ONG-urile care apără drepturile maidanezilor și au fost acuzate că ar fi eliberat maidanezii iarăși pe străzi- pot adopta gratis câini, dacă fac dovada că au unde să-i țină.

În 2011, o femeie a murit tot după ce a fost atacată de maidanezi. Și atunci, primarul general Sorin Oprescu a promis că va rezolva problema patrupedelor.

La sfârșitul lunii septembrie aleșii generali ai Capitalei au votat, la cererea primarului general Sorin Oprescu, ca persoanele fizice să poată adopta gratuit un singur câine pe an, iar dacă mai dorește încă un patruped să achite o taxă de adopție în cuantum de 150 de lei pentru fiecare câine.

Pe de altă parte ONG-urile pot lua oricâte patrupede doresc gratis, dar să facă dovada că au unde să-i adăpostească. În schimb, persoanele fizice nu sunt obligate să facă dovada că au unde să țină patrupedul pe care îl iau de la adăposturile Administrației pentru Supravegherea și Protecția Animalelor fără Stăpân.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu spune că va susține adopția câinilor fără stăpân și a controlului celor care îi adoptă. Până acum, cei care au adoptat maidanezi nu au fost întrebați dacă au unde să-i țină sau cu ce să-i hrănească. Așa a fost și în cazul maidanezilor care l-au omorât de Ionuț, băiatul de patru ani.

Până la apariția normelor metodologice ale legii privind gestionarea patrupedelor se va acționa pentru strângerea lor de pe stradă, a adăugat Oprescu. Numai că, capacitatea adăposturilor este mică în comparație cu numărul maidanezilor care se află pe străzi. Astfel, în timp ce în adăposturi sunt puțin peste 1.000 de locuri, pe străzi ar fi 65.000 de câni, după cum susțin reprezentanții ASPA.

Cât privește eutanasierea câinilor comunitari, primarul general a spus: “Dacă rata de adopție va fi foarte mică, o să respectăm legea”. sursa EVZ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: