Noi oportunităţi pentru asistenţii medicali

eduard_hellvig_40638000Europarlamentarul Eduard Hellvig, secretar general al PNL, susţine că o directivă adoptată miercuri în Parlamentul European privind recunoaşterea calificărilor profesionale oferă noi oportunităţi asistenţilor medicali interesaţi să lucreze în ţările UE, reducându-li-se pragul minim de experienţă.

Hellvig susţine că prin modificările aduse în Parlamentul European directivei privind recunoaşterea reciprocă a calificărilor profesionale se introduce “cardul profesional european, care oferă posibilitatea unei recunoaşteri mai rapide şi mai simple a calificărilor profesionale”.

“Cardul profesional va putea fi solicitat direct în statul membru de origine, inclusiv online, fiind ulterior emis definitiv de către statul membru unde cetăţeanul alege să muncească. Profesioniştii interesaţi vor găsi informaţiile necesare despre procesul de recunoaştere prin punctele de contact din ţara de origine”, se precizează într-un comunicat al europarlamentarului PNL.

El menţionează că documentul “adaptează cerinţele minime de formare la noile realităţi ale practicii medicale, care a evoluat odată cu progresul medicinei, şi introduce un mecanism de alertă pentru profesiile din domeniul sănătăţii şi educaţiei; acest mecanism va permite informarea tuturor statelor membre cu privire la eventuale interdicţii de practică, temporare sau permanente”.

“Pentru România, Directiva vine cu o veste bună în ceea ce-i priveşte pe asistenţii medicali generalişti care şi-au obţinut diplomele înainte de 2007. Dacă până în prezent recunoaşterea calificărilor acestora era condiţionată de dovada unei experienţe profesionale de 5 ani consecutiv în decursul ultimilor 7 ani, noua cerinţă este de 3 ani de experienţă în ultimii 5 ani care preced cererea de recunoaştere”, a mai susţinut Hellvig

sursa Mediafax

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: