“România” lui Piţurcă

piturcaÎn vederea meciului împotriva Estoniei, Piţurcă are pregătite o serie de modificări faţă de echipa aflată în teren împotriva Andorrei.

Banderola de căpitan va reveni la Raţ, după ce Vlad Chiricheş a fost liderul tricolorilor în ultimele trei meciuri din preliminarii. Torje va rămâne, cel mai probabil, printre titulari, Piţurcă fiind convins de jocul acestuia din Andorra, dar şi de modul în care s-a pregătit la lot.

„11“-le de start al naţionalei va suferi modificări importante faţă de meciul jucat vineri, contra Andorrei (4-0). Partida cu „lanterna“ grupei i-a permis lui Piţurcă să odihnească mai mulţi jucători importanţi, cu intenţia clară de a-i titulariza în al doilea meci, cel cu Estonia, de marţi. În plus, selecţionerul trebuie să suplinească şi absenţa lui Vlad Chiricheş, căpitanul României urmând să fie suspendat pentru ultimul meci din grupă.
Ce schimbări va face Piţurcă:

Marica în locul lui Keşeru
Golul marcat de atacantul lui Bastia în Andorra nu îi asigură acestuia un loc printre titulari în meciul cu Estonia. Piţurcă l-a odihnit vineri pe Marica din cauza formei fizice precare a atacantului de la Getafe, dar marţi, pe Naţional Arena, acesta va fi omul numărul 1 din atacul naţionalei!
Tănase în locul lui Maxim
La fel ca în „dubla“ precedentă, Maxim iese din calcule pentru al doilea meci, lăsându-i locul lui Cristi Tănase în banda stângă. Torje va fi, aproape sigur, păstrat în formula de start pentru meciul cu Estonia, în ciuda faptului că are carenţe de ordin fizic. Modul în care fotbalistul lui Espanyol s-a antrenat la lot l-a impresionat pe selecţioner.
Găman în locul lui Chiricheş
Cine să-l înlocuiască pe Vlad Chiricheş? Aceasta este sigura dilemă a selecţionerului pentru ultimul meci al grupei, iar variantele sunt Valerică Găman şi Florin Gardoş. Jucătorul de la Astra are avantajul de a avea mai multă experienţă la lot, în timp ce Gardoş traversează, cu siguranţă, o formă mai bună. Piţurcă este tentat să înceapă cu Găman titular lângă Dorin Goian.
Raţ în locul lui Latovlevici
Suspendat în meciul cu Andorra, fundaşul lui West Ham revine cu Estonia şi va purta şi banderola de căpitan în absenţa lui Chiricheş.
Tătăruşanu în locul lui Lobonţ
Veteranul lotului şi goalkeeper-ul stelist şi-au împărţit „dubla“. După ce Lobonţ a apărat cu Andorra, va fi rândul lui Tătăruşanu să intre în poarta naţionalei.

Cum ar putea arăta naţionala cu Estonia:
Tătăruşanu – Măţel, Găman, D. Goian, Raţ – C. Lazăr, Bourceanu – Torje, Stancu, Cr. Tănase – Marica

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: