Siguranţa elevilor în trafic, subiect discutat în Parlamentul României

Având în vedere numărul ridicat al accidenteloe grave care au avut loc în imediata apropiere a unităţilor şcolare, accidente ale căror victime au fost elevi, deputatul PNL Mehedinţi, Viorel Palaşcă a discutat, în Parlamentul României, despre implicarea autorităţilor teritoriale şi a instituţiilor abilitate să monitorizeze circulaţia rutieră din apropierea şcolilor, pentru ca astfel de evenimente să fie evitate.

viorel palasca 2Declaraţia politică a deputatului Viorel Palaşcă, “Siguranţa elevilor în trafic”, din Parlamentul României

Şcoala este un element foarte important într-o societate deoarece aceasta îi pregăteşte pe oameni pentru viaţă. Din acest motiv trebuie să fim preocupaţi ca activitatea în unităţile şcolare şi în jurul lor să se desfăşoare fără incidente.

În ultima perioadă a crescut în mod alarmant numărul accidentelor care au avut loc în apropierea şcolilor şi a grădiniţelor, la orele de vârf. Au fost numeroase cazuri în care şoferi inconştienţi au lovit pe trecerea de pietoni elevi care se îndreptau spre unităţile de învăţământ, accidente soldate cu rănirea gravă, chiar decesul victimelor. Din păcate, luna trecută, numai în judeţul Mehedinţi au avut loc două astfel de cazuri grave.

Consider că Inspectoratele de Poliţie Judeţene, prin poliţia rutieră, pot preveni astfel de cazuri, printr-o mai bună monitorizare a traficului rutier la orele de vârf care se desfăşoară în preajma unităţilor şcolare. De asemenea, primăriile, prin intermediul poliţiei locale, pot contribui, printr-o observare atentă şi prin măsuri corespunzătoare, la prevenirea accidentelor în care pot fi implicaţi elevi.

Sper ca inspectoratele judeţene de poliţie şi conducerile unităţilor administrativ-teritoriale să se sesizeze şi să conlucreze pentru a preveni şi a combate aceste întâmplări cu urmări realmente tragice pentru elevi.

Pe această cale, fac apel la Ministerul Afacerilor Interne şi la instituţiile subordonate, precum şi la autorităţile teritoriale abilitate să dispună măsurile necesare pentru ca circulaţia rutieră din apropierea unităţilor şcolare să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi.

Citeşte pe site-ul Camerei Deputaţilor

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: