Tensiune maximă în USL în jurul comisiei pentru terenul lui Băsescu

ponta antonescu

Preşedintele Senatului a dat ieri peste cap versiunea premierului: Crin Antonescu susţine că nu a discutat cu Victor Ponta despre înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind tranzaţia Ioanei Băsescu cu terenul din Călăraşi. Valeriu Zgonea lansase şi el informaţia că miniştrii liberali nu s-ar împotrivi ideii.

Indiferent cine a minţit, incidentul agravează tensiunile din USL.

PSD şi PNL au un nou motiv de dispută: a existat sau nu un consens în USL privind înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentare privind terenul din Călăraşi, achiziţionat de fiica mai mare a şefului statului. Social-democraţii susţin la unison că da, în timp ce liberalii afirmă contrariul: nu a existat niciun acord, iar singura înţelegere a vizat înfiinţarea subcomisiei pentru activitatea CEC, instituţie care i-a acordat creditul Ioanei Băsescu. Aseară, la închiderea ediţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au întâlnit la sediul USL pentru a discuta despre comisia de anchetă, însă nu au ajuns la o înţelegere.

Subiectul fusese pus pe tapet încă marţi după-amiază, chiar de Victor Ponta. “Mi-au spus liderii de grup PSD, şi de la PNL, şi de la PC că lucrează la formarea unei comisii comune care să ancheteze activitatea tuturor acelor persoane angajate în instituţiile publice legată de afacerea de la Călăraşi”, declarase atunci premierul. Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, a susţinut, însă, că nici el, nici şeful grupului din Senat, Puiu Haşotti, nu au fost consultaţi în legătură cu acest demers.

Ponta: Antonescu a acceptat

După această declaraţie, Ponta a fost aştepat de jurnalişti la ieşirea din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi informat că liberalii nu ştiau de înfiinţarea comisiei. “Păi, încă nu au apucat să discute, acuma am vorbit, aici”, a fost reacţia premierului. Acesta a arătat că a vorbit la telefon cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că acesta a fost de acord. Afirmaţiile lui Ponta au fost întărite de liderul PC, Daniel Constantin.

A doua zi, însă, adică ieri, liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, a arătat că PNL nu şi-a dat acordul pentru înfiinţarea comisiei, pentru că subiectul nu a fost discutat în USL. “Până în prezent, subliniez acest lucru, nu există un acord al PNL pentru această comisie. Suntem dispuşi, suntem deschişi să discutăm acest subiect, dar acest subiect poate fi discutat numai în USL”, au fost cuvintele lui Scutaru.

Antonescu: nu am discutat despre comisie

 Între timp, la Parlament, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (PSD, a explicat că decizia politică a fost luată marţi, în biroul său, la discuţie fiind prezenţi şi miniştrii liberali, Daniel Chiţoiu, Radu Stroe şi Mariana Câmpeanu. El a afirmat că liberalii au fost informaţi că liderii grupurilor PSD pregătesc draftul pentru comisia specială. “Niciunul dintre colegii care au fost de faţă de la PNL, şi mă refer aici la doamna Câmpeanu, la domnul Radu Stroe, la domnul Chiţoiu, nu au avut nicio obiecţie legată de, să zicem, iniţierea acestui draft propus după aceea şi discutat în cadrul USL. Eu, din puţina experienţa pe care o am în lucrul în echipă, ştiu că dacă nimeni nu ridică o obiecţie, atunci când suntem toţi strânşi fie într-o redacţie de ştiri, fie la Palatul Parlamentului, în Biroul Permanent, atunci înseamnă că acea propunerea a fost acceptată în unanimitate de cei care sunt prezenţi”, a mai adăugat Zgonea.

După toată această sarabandă a declaraţiilor, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că premierul Victor Ponta nu l-a sunt marţi şi nu a avut loc nicio discuţie despre anchetarea terenului cumpărat de Ioana Băsescu. “Nu am avut încă nici eu, nici liderii grupurilor parlamentare o discuţie cu domnul Victor Ponta legată de constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă. Singura discuţie pe care am avut-o cu primul ministru a fost legată de comisia CEC din comisia de buget-finanţe, cu care am fost de acord şi asupra căreia s-a convenit”, a declarat Antonescu.

Verificări încrucişate

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a solicitat ieri un control la notariatul unde s-a semnat contractul de cumpărare a terenului agricol deţinut de Ioana Băsescu, potrivit Realitatea TV. Totodată, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură(APIA) i-a solicitat fostului arendaş al terenului cumpărat de fiica preşedintelui să prezinte o serie de documente. Anunţul controlului de la ministerul Agriculturii a fost făcut chiar de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin (PC).

sursa http://www.romanialibera.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: