“Istoria PNL în Mehedinţi”, seminar organizat de tinerii liberali

seminat tnl mehedintiSâmbătă, 23-11-2013, TNL Mehedinţi a organizat seminarul cu tema “Istoria PNL în Mehedinţi “. Expunerea a fost realizată de către domnul profesor doctor Tudor Răţoi.

“Prin această acţiune, tinerii liberali mehedinţeni au avut ocazia să afle numeroase amănunte despre personalităţile care au condus filiala PNL Mehedinţi în perioada 1875-1947, precum şi proiectele iniţiate şi duse la bun sfârşit de administraţia liberală în acea perioadă”, a declarat preşedintele TNL Mehedinţi, Mihai Caliţoiu.

La seminar au participat numeroşi tineri din tot judeţul Mehedinţi, precum şi membrii din conducerea PNL Mehedinţi.

„După cum cunoaştem, Partidul Naţional Liberal este unul din  partidele fundamentale ale ţării, cu merite extroardinar de mari în făurirea statului naţional în tot ceea ce înseamnă România de ieri şi de astăzi. Aşa că iniţiativa aceasta este binevenită şi ea poate să fie urmată şi de alte forţe politice locale, în aşa fel încât lumea să cunoască eşicherul politic şi ceea ce a reprezentat fiecare politică în trecutul local”, ….Au fost mai întâi Ilarie Isvoranu, cel care a participat la înfiinţarea organizaţiei liberale din Mehedinţi chiar în 1875 atunci când s-a înfiinţat partidul împreună cu unchiul său Costache Cîrjeu, iar din generaţiile de după el Pompiliu Băbeanu, Marius Vorvoreanu, Iulian Predescu – ca să-i menţionez pe cei care nu numai că erau originari dinMehedinţi, dar şi-au desfăşurat activitatea în Mehedinţi. Au mai fost încă doi fruntaşi importanţi Petre Gârboviceanu şi Richard Franassovici, care au fost şefi ai organizaţiei liberale din Mehedinţi, miniştri, deputaţi, erau originari din Mehedinţi, însă activitatea lor s-a desfăşurat mai cu seamă în Bucureşti…” a spus directorul Arhivelor Naţionale Mehedinţi.

Cu ocazia acestui eveniment, organizat din iniţiativa preşedintelul TNL Mehedinţi, Mihai Caliţoiu şi a conducerii organizaţiei TNL Mehedinţi, tinerii liberali şi participanţii la seminar au avut şansa de a afla foarte multe detalii despre liderii liberali de marcă, cei care au influenţat destinele acestui judeţ şi nu numai.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: