Vizită istorică: premierul Chinei, a doua putere economică a lumii, vine astăzi la Bucureşti

victor_ponta_li_keqiang_02__7_2013_58414600Premierul chinez Li Keqiang, şeful de guvern al celei de-a doua ţări ca PIB a lumii, vine astăzi la Bucureşti pentru reuniunea primilor-miniştri din ţările Europei Centrale şi de Est şi China. Capitala României este în 2013 gazda pentru cel de-al doilea an in care şefii de guvern din această regiune se întâlnesc cu premierul chinez, după ce în 2012 evenimentul a fost organizat de oficialii polonezi la Varşovia.

Alături de premierul chinez şi de premierul Victor Ponta, la întâlnire vor participa şefii de guvern ai Albaniei, Bosniei Herţegovina, Bulgariei, Cehiei, Croaţiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Slovenia. România este interesată de banii chinezilor mai ales pentru sectorul energetic; pentru dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi pentru construirea hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti.

în cadrul acestei reuniuni se va evalua stadiul de implementare a propunerilor de cooperare lansate cu un an în urmă la Varşovia şi se va discuta despre relaţiile comerciale şi investiţionale între cele două zone, prin proiec/ , ” /      te de cooperare în domenii precum energia, agricultura, infrastructura, transporturile, IT şi turism.

Dacă Beijingul priveşte regiunea ca pe o poartă utilă de intrare în economiile bogate din Europa de Vest, după cum a recunoscut fostul premier chinez Wen Jiabao la Budapesta (în 2011), România este interesată de banii chinezilor mai ales pentru sectorul energetic, pentru dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă şi pentru construirea hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti.

Sursa Ziarul Financiar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: