Investiţie pentru generaţiile viitoare, în Mehedinţi

COLECTAREA DEȘEURILOR, LA STANDARDE EUROPENE

screciu si draghieaA fost lansat, oficial. Vorbim despre proiectul de aproximativ 28 de milioane de euro ce va fi implementat în Mehedinţi până la finele anului 2015. Proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor solide” are ca scop protejarea mediului, respectrea legislaţiei europene şi creşterea nivelului serviciilor publice. Sursa Tele 2 Drobeta

Proiectul a fost semnat în luna august, în prezenţa doamnei ministru Rovana Plumb şi se va derula pe o perioadă de 28 de luni. Investiţiile constau în achiziţionarea de pubele şi containere, în achiziţionarea a 9 camioane şi a 15 precontainere, construcţia a 4 staţii de transfer în oraşele din judeţ şi în construirea unei staţii de sortare şi tratare mecanobioligică în comuna Malovăţ. În acelaşi timp, vor fi închise şi ecologizate depozitelor urbane neconforme de la Strehaia, Baia de Aramă şi Vânju Mare.

Prefectul Nicolae Drăghiea a vorbit despre necesitatea educaţiei cetăţeanului pentru a iubi mediul şi de a respecta curăţenia în spaţiile special amenajate pentru aruncarea gunoiului şi ca pentru ca acest proiect să fie cu potenţial maxim este nevoie de implicarea cetăţeanului în păstrarea curăţeniei. „Trebuie să facem mult mai mult în zona efectivă, şi prin acest proiect, a educaţiei cetăţeanului pentru a iubi mediul…” a spus Nicolae Drăghiea, prefectul judeţului Mehedinţi.

De asemenea, primarul municipiului Orşova, Ion Manea a vorbit de proiect ca fiind de o importanţă extraordinară, accentuând necesitatea cutăţeniei în zona clisurii, aceasta fiind o zonă turistică deosebită.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: