Funcţionarea RAAN, vitală pentru judeţul Mehedinţi

Deputatul PNL Mehedinţi, Viorel Palaşcă a susţinut, în Parlamentul României, azi, 28 noiembrie, o declaraţie în care a evidenţiat importanţa pe care o are funcţionarea RAAN, pentru Mehedinţi.

viorel palasca 2Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare este organizată ca regie naţională de interes strategic, cu specific deosebit, având în componenţă sucursale de producere a apei grele, a energiei electrice şi termice.

În cadrul RAAN, sucursala Romag Prod este cea care produce apă grea şi are aproximativ 1400 de angajaţi, iar sucursala Romag Termo, cu un număr de peste 1000 de angajaţi, produce agent termic pentru încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru instalaţiile de la Romag Prod şi energie electrică pentru sistemul energetic naţional.

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare cu sediul în Drobeta Turnu Severin este în insolvenţă, decizie luată pentru evitarea executărilor sililite care ar fi dus la incapacitatea de continuare a activităţii curente. Această decizie de intrare în insolvenţă dă o şansă de funcţionare, situaţia regiei fiind una destul de complicată, fapt care influenţează, în mod direct, activitatea economică a judeţului Mehedinţi.

În fapt, de soarta RAAN nu depind doar cei aproximativ 3000 de angajaţi ai săi, în acelaşi timp, depind angajaţii tuturor societăţilor a căror activitate este în directă legătură cu funcţionarea RAAN, angajaţii carierei Husnicioara, cea care asigură în mare parte necesarul de cărbune pentru funcţionarea Romag Termo, locuitorii şi agenţii economici ai municipiului Drobeta Tr. Severin dependenţi de agentul termic furnizat de RAAN.

Continuarea funcţionării RAAN este importantă pentru judeţul Mehedinţi şi trebuie să fie un obiectiv prioritar pentru Departamentul Energiei, implicit pentru Guvernul României, astfel încât să fie asigurată finanţarea pentru ca activitatea regiei să continue.

Cel mai important aspect pentru ca producţia de apă grea să continue şi ieşirea din insolvenţă a RAAN să se producă este ca eforturile Guvernului României în direcţia găsirii de investitori pentru realizarea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă  să se materializeze.

Realizarea celor două noi reactoare este de o importanţă deosebită pentru producţia de energie electrică a României, dar este vitală din punct de vedere economic şi social pentru locuitorii judeţului Mehedinţi.

 

Deputat PNL Viorel PALAŞCĂ, 

Colegiul uninominal nr. 3, Mehedinţi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: