Despăgubiri de 10 milioane de euro pentru un teren care aparţinuse familiei Brătianu

EXPLICATIILE IUBITULUI IOANEI BASESCU – Avocatul Radu Pricop pretinde ca declararea ca moarta a mostenitoarei Bratienilor intr-o sentinta judecatoreasca reprezinta o eroare materiala: “In locul numelui de Eleonora ar fi trebuit mentionat un cu totul alt nume… Chiar credeti ca atatea institutii ale statului nu ar fi observat daca ar fi fost vorba de vreo neregula?” Mostenitorul Eleonorei Bratianu: “Un act incalificabil”

radu-pricopIubitul Ioanei Basescu, avocatul Radu Pricop (foto), cel care a obtinut, alaturi de alte patru persoane printre care si omul de afaceri Valentin Visoiu, despagubiri de 10 milioane de euro pentru un teren de la Stefanesti care apartinuse familiei Bratianu, a ractionat dupa ce Antena 3 a dezvaluit un posibil fals comis in acest act. Este vorba despre o sentinta a Judecatoriei Pitesti din 2009, prin care judecatoarea Elena Barbulescu a recunoscut calitatea reclamantilor Valentin Visoiu, Barbu Florin Serban, Badulescu Niculae si Badulescu Aritina sa primeasca masuri reparatorii pentru terenul din Stefanesti. Problema este ca in aceasta sentinta, o mostenitoare a familiei Bratianu, Eleonora Bratianu, a fost mentionata ca fiind moarta, chiar daca aceasta a decedat in 2011, lucru dovedit de certificatul de deces prezentat miercuri, 4 decembrie 2013, de Mihai Gadea la emisiunea Sinteza Zilei.

Avocatul Pricop a declarat pentru saptamanalul Gherila Urbana din Pitesti ca nu este vorba despre altceva decat de o eroare materiala. Iubitul Ioanei Basescu sustine ca in locul Eleonorei Bratianu trebuia trecut numele unui alt membru al acestei familii, care decedase. Radu Pricop sustine ca nu are vreo legatura cu aceasta mentionare a Eleonorei Bratianu ca fiind decedata: “S-a facut o eroare, deci nu este vorba de niciun fals. In locul numelui de Eleonora ar fi trebuit mentionat un cu totul alt nume, cel unui alt membru al Bratienilor, care era decedat la acel moment. Oricum, aceasta eroare apare doar in anumite documente si nu in actele de fond, care au stat la baza deciziilor finale. Conform legislatiei, chiar daca Eleonora Bratianu face parte din mostenitorii Bratianu, aceasta nu a depus nicio cerere pentru recuperarea si recunoasterea drepturilor de proprietate, drept urmare calitatea acesteia nu a contat in procesul de revendicare despre care facem vorbire. Iar acest fapt nu este treaba noastra. Chiar credeti ca atâtea institutii ale statului, implicate in acest dosar, nu ar fi observat daca ar fi fost vorba de vreo neregula? Nici eu si nici domnul Valentin Visoiu, care am cumparat aceste drepturi, nu avem nicio vina legata de producerea acestei erori”.

banda 149

Valentin Visoiu: “Nu este nici treaba mea, nici a avocatului sa stim cum si de ce s-a strecurat aceasta eroare”

Aceeasi varianta a fost sustinuta si de afaceristul Valentin Visoiu, care a precizat pentru saptamanalul Gherila Urbana din Pitesti ca nu este vorba despre un fals. Visoiu a declarat ca nu este treaba lui sau a lui Pricop sa stie cum a aparut aceasta eroare: “Ceea ce spune avocatul meu este real si sustinut de actele din dosar. In locul numelui de Eleonora, ar fi trebuit mentionat numele altei persoane din familia Bratienilor, Maria parca, daca imi amintesc eu bine. Nu este la mijloc niciun fals, ci doar o pura eroare. Eu nu am nicio vina, daca mostenitorii nu s-au inteles intre ei. Oricum, din cate imi amintesc eu, cei de la care am cumparat eu nu prea se intelegeau cu Eleonora Bratianu si probabil din acest motiv aceasta nu si-a exercitat dreptul de reconstituire a proprietatii. Repet, nu este nici treaba mea, nici a avocatului sa stim cum si de ce s-a strecurat aceasta eroare. Oricine ar incerca sa combata legalitatea dosarului, poate pleca de la primul termen de judecata cu nicio sansa de castig. Eleonora Bratianu nu are nicio legatura cu acest dosar, atata vreme cat aceasta nu a solicitat nicio reconstituire a dreptului de proprietate, alaturi de ceilalti mostenitori”.

Mostenitorul Eleonorei Bratianu: “Nici doamna Eleonora, nici eu nu am stiut nimic de procesul cu cele 90 de hectare. Totul s-a petrecut foarte repede”

In schimb, Nicolae Branzea, mostenitor al Eleonorei Bratianu, a explicat pentru Gherila Urbana ca nu este vorba despre o eroare materiala, ci despre un act incalificabil. Acesta a precizat ca Eleonora Bratianu nu a stiut despre procesul privind terenul de 90 de hectare: “Eu am o evidenta clara a documentelor care au stat la baza acestei afaceri. Ma voi consulta cu avocatii mei si urmeaza sa vad ce decizie voi lua in acest sens. Vreau sa va spun un lucru. Eleonora Bratianu nu era preocupata atat de bani sau de pozitia materiala si tinea la niste principii sanatoase de viata. Limba romana suporta multe forme de exprimare, dar aici nu este vorba in niciun caz de o eroare, ci de un act incalificabil. Eleonora Bratianu spunea intotdeauna ca nu suporta minciuna si oamenii mincinosi. In actul de cesiune, pe care il posed, mostenitorii de acolo s-au declarat singurii mostenitori. Exista doar o singura varianta ca acestia sa fie singurii mostenitori. Aceea ca Eleonora Bratianu aflata atunci in viata sa semneze, printr-o declaratie personala, ca renunta la averi. Doar prin actul acesteia de vointa personala, ei se puteau declara singurii mostenitori. Nici doamna Eleonora, nici eu nu am stiut nimic de procesul cu cele 90 de hectare. Totul s-a petrecut foarte repede. Anul trecut insa, in momentul in care am analizat mai multe documente de revendicare a bunurilor Bratienilor, am descoperit, intamplator, ca doamna Eleonora Bratianu fusese declarata decedata cu doi ani inainte de a se produce aceasta tragedie. Cum era si firesc, trebuia sa stau de vorba cu cei care au generat aceasta stare. Dar am inteles atunci ca sunt alte probleme mai importante, asadar intalnirea nu a avut loc. Imi amintesc faptul ca atunci o persoana foarte apropriata de domnul Valentin Visoiu, un specialist in solutii juridice, mi-a recomandat sa renunt la orice demers”.

sursa luju.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: