Crin Antonescu: ”Se poate trăi şi fără Schengen”

antonescu-mediafax-foto-razvan-lupicaPreşedintele PNL, Crin Antonescu, nu consideră că intrarea în Schengen este un obiectiv prioritar pentru România, spunând că se poate trăi şi fără acest lucru. Mai mult, liderul liberal a întărit faptul că România a îndeplinit toate condiţiile necesare pentru aderarea la spaţiul Schengen.

“Este un proiect curent al diplomaţiei româneşti, al tuturor guvernelor din ultima perioadă. Noi condiţiile pentru admiterea în Shengen le-am îndeplinit cu brio de multă vreme. Se poate trăi şi fără Schengen. Pierderile sunt reciproce, nu înţeleg de ce până la urmă interese economice ale unor firme din ţările respective sunt prejudiciate doar dintr-o falsă problemă electorală. Alegătorii de acolo sunt păcăliţi. Cetăţenii români sau bulgari nu pot fi împiedicaţi să facă tot ceea ce doresc şi acum în limitele regulilor UE, singurii afectaţi sunt unii actori economici. Schengen rămâne un obiectiv, dar nu un obiectiv major, nu poate fi o tema de naţiune, ci un subiect de agendă”, a declarat Antonescu, la Realitatea Tv.

Totodată, preşedintele liberal a criticat poziţia Olandei, Germaniei şi Franţei, care s-au împotrivit în mai multe rânduri intrării României în Schengen, ”din motive electorale”.

banda 99

”Ar trebui să ni se spună sincer că e vorba de campanie electorală internă. Franţa, Germania, Olanda, să nu mai invoce MCV, să nu mai inventăm. Cele care nu aveau alegeri spuneau că România nu a începlinit criteriile, care aveau alegeri făceau cu rândul, Olanda, Germania, Franţa. Să se dea o explicaţie cinstită”, a mai spus Antonescu.

sursa http://www.gandul.info

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: