10 idei simple şi de efect să aduci Spiritul Crăciunului în casa ta

idei-varf-de-brad-de-craciun-din-clopotei-300x300În cele câteva sãptãmâni rãmase pânã la venirea Crãciunului avem destul timp pentru a ne pregãti cum se cuvine de sãrbãtoare. Pe lângã cadourile pentru cei dragi şi lista cu bucate tradiţionale, nu trebuie sã uitãm de împodobirea casei.

Nu doar bradul este cel care are nevoie de haine frumoase şi strãlucitoare, ci şi întreaga locuinţă. Spiritul Crãciunului trebuie sã respire prin toţi porii casei, sã se facã simţit în toate încãperile.

Iatã 10 idei simple şi de efect care te vor ajuta sã rãspândeşti aura Crãciunului prin casa ta:

1. Alege sau confecţioneazã podoabe în ton cu nuanţele încãperilor. Dacã eşti pregãtit sã împodobeşti întreaga casã, încearcã sã alegi decoraţiuni în culorile finisajelor şi a pieselor de mobilier, pentru a nu încãrca vizual decorul. Cu alte cuvinte, dacã în living predomina nuanţele maro, alege sau confecţioneazã decoraţiuni de culoare albã, bej, crem, galben pal, auriu sau nuanţe foarte pale de portocaliu. Şi pentru cã, de regulã, bradul este amplasat în sufragerie, decoreazã-l şi pe el în aceleaşi nuanţe. Pe lângã faptul cã podoabele se vor integra perfect în decorul livingului, te vei putea lãuda cu un brad unic, ieşit din tipare.

2. Confecţioneazã câteva huse decorate cu motive de sãrbãtoare pentru pernuţele decorative de pe canapeaua din living. Sau poţi aplica pe husele vechi brãduţi, fulgi de nea, reni şi alte elemente specifice celei mai fericite perioade din întregul an.

3. Înlocuieşte suportul metalic pentru brad cu un coş împletit din nuiele. Desigur cã va trebui sã te asiguri cã bradul e bine fixat în poziþie verticalã şi nu existã riscul sã se prãbuşeascã, coşul având mai degrabã rol de mascã eleganta şi neobişnuitã. În mod sigur nu va trece neobservat.

4. Nu te-ai plictisit de aceleaşi steluţe şi aceiaşi îngeraşi cocoþaþi în vârful pomului de Crãciun? Anul acesta le poţi înlocui cu un mãnunchi de clopoţei de diferite dimensiuni, aranjaţi strategic într-un buchet curgãtor, alãturi de câteva panglici, flori sau chiar crenguţe de vâsc.

5. Împodobeşte lustrele şi corpurile de iluminat suspendate. În multe dintre locuinţele moderne existã corpuri de iluminat suspendate, tip pendul. Acestea au darul de a sãri în ochi, mai ales atunci când sunt montate deasupra unei mese. Înfãşoarã câte o betealã pe firul fiecãrui corp suspendat şi vei aduce un pic din spiritul Crãciunului şi în bucãtãrie.

6. Cã tot veni vorba de masã. Poţi confecţiona chiar tu inele speciale pentru şerveţele pe care le veţi folosi la masa de Crãciun. Nu ai nevoie decât de panglicã roşie, câteva conuri de brad vopsite în auriu sau argintiu şi câteva crenguţe.

7. Poţi împodobi dormitorul cu câteva vaze cilindrice umplute cu globuri în culorile camerei. Iar dacã vei strecura printre globuri şi nişte beculeţe led, poţi folosi vazele pe post de veioze în perioada sãrbãtorilor de iarnã. Aceleaşi vaze pot fi folosite şi pentru decorul bãii, holului sau a bucãtãriei. Le poţi pune pe un pervaz, pe o treaptã sau direct pe jos.

8. Un aranjament decorativ spectaculos se poate obţine cu ajutorul penelor de pãun. Ştim cu toţii cã acestea sunt atât de frumoase, încât pot întrece în aspect multe dintre globurile scumpe gãsite în magazine. Înfige artistic penele într-o bucatã de polistiren, pe care-l poţi ascunde într-un recipient cu gura largã (o vazã sau un coş), pe care-l vei umple mai apoi cu globuri.

9. Din câteva pahare înalte, tot atâtea lumânãrele, o crenguţã de brad, o mânã de pietricele colorate sau de bobite de scoruş poţi confecţiona cele mai frumoase aranjamente decorative pentru masa de Crãciun. Aranjeazã cu grijã toate “ingredientele” enumerate mai sus în paharele înalte, acoperã-le cu apã şi pune lumânãrile deasupra. Vei obţine nişte decoraţiuni spectaculoase cu lumânãri plutitoare care-ţi vor încânta privirea în timpul mesei.

10. Nu uita de cei dragi. Cu siguranţã le vei pregãti cadouri (dacã n-ai fãcut-o deja) şi dacã tot o vei face, încerca sã îmbraci şi darurile în haine festive. Împacheteazã-le în hârtie în nuanţele decoraţiunilor din bradul sub care cei dragi le vor gãsi. Le poţi înfrumuseţa cu ajutorul unor şiraguri de mãrgele, a unor panglici şi globuri frumoase. Imaginaţia nu are limite.

sursa http://www.casadex.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: