Proteste violente la Pungeşti: 15 dosare pentru ultraj şi port de armă albă

22 de protestatari de la Pungeşti au fost duşi la secţie de jandarmii din Vaslui pentru audieri după incidentele produse sâmbătă, fiind deschise 15 dosare pentru ultraj şi unul pentru port ilegal de armă albă.

chevron-confirma-suspendarea-activitatii-in-silistea-pungesti-i-a-facut-plangere-la-politia-vaslui-pentru-distrugerile-provocate-de-protestatari-18468703Au fost date şi şapte amenzi cu valori cuprinse între 500 şi 5.000 de lei, pentru participare la o adunare publică nedeclarata, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Aproape 400 de localnici şi activişti de mediu din ţară au participat sâmbătă la un nou protest împotriva exploatării gazelor de şist la Pungeşti. La un moment dat protestul a degenerat în violente, o parte dintre manifestanţi distrugând aproape în totalitate gardurile ce împrejmuiesc terenul pe care se desfăşoară lucrările companiei americane Chevron.

Potrivit articolului 321 din Codul Penal, fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Dacă prin aceste fapte s-au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, pedeapsa este închisoarea de la doi la şapte ani.

Jandarmeria a mai precizat că înregistrările video şi fotografiile făcute în timpul protestului vor fi puse la dispoziţie organelor de urmărire penală, la solicitarea acestora, “pentru a se constata împrejurările săvârşirii faptelor antisociale”.

În zona în care au avut loc incidentele au fost găsite mijloace pirotehnice şi incendiare, în acest moment Poliţia verificând aceste aspecte.

banda 149

Chevron a sesizat poliţia în legătură cu distrugerile de echipament

Într-un comunicat remis presei la prânz, reprezentanţii companiei Chevron au anunţat că sistează lucrările. După câteva ore a fost remis presei un nou comunicat în care se precizează că suspendarea activităţilor în Siliştea, comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, are loc ca urmare a “condiţiilor nesigure de lucru generate de activităţile ilegale şi violente ale protestatarilor”.

“Chevron a sesizat Poliţia Vaslui în legătură cu distrugerile de echipament produse
Pe proprietatea noastră”, se subliniază în comunicatul remis Ziare.com.

“Chevron nu tolerează violenţa sub nicio formă şi îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea şi de a continua dialogul cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţile, despre proiectele sale.

Prin urmare, compania noastră a suspendat temporar activităţile pentru a se asigura că orice lucrare efectuată se poate face în condiţii de siguranţă pentru comunitate şi pentru angajaţii săi”, se mai arăta în comunicatul de presă, în care se menţionează încă o dată faptul că Chevron a obţinut permisele de mediu şi autorizaţiile necesare demarării activităţilor în Siliştea.

sursa ziare.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: