Ce companii au planuri de angajare în următoarele luni şi locurile de muncă vacante în Mehedinţi

Începutul anului 2014 se anunţă a fi o perioadă favorabilă pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Segmentul de muncă temporară este în continuă creştere în România, în urma contextului economic din ultimii ani, companiile reorientându-se către această soluţie.

196024maximAstfel, atât cei inactivi pe piaţa muncii, cât şi studenţii şi absolvenţii cu studii superioare îşi pot căuta un loc de muncă în companii care activează în  producţie (40% din segmentul de muncă în regim temporar) şi servicii (32%), potrivit datelor specialiştilor de la hipo.ro. Agricultura şi administraţia publică ocupă câte 4 procente din piaţa de muncă temporară, construcţiile – 3%, iar alte domenii – 9%.
eMag, cel mai mare retailer online din România, are în plan o accelerare a creşterii şi nu doar o evoluţie constantă de la an la an. De aceea, compania care a generat afaceri de peste 160 de milioane de euro în 2012 angajează aproximativ 50 de oameni, printre care programatori, oameni specializaţi în marketing şi product management, documentare sau logistică, unii dintre aceştia urmând să fie angajaţi pe perioadă determinată, potrivit hipo.ro.
Gigantul elveţian Nestlé a anunţat lansarea programului Nestlé needs YOUth, desfăşurat în perioada 2014-2016, prin intermediul căruia îşi propune să sprijine cel puţin 20.000 de tineri europeni, oferindu-le locuri de muncă şi mii de poziţii pentru începători şi stagiari. Iniţiativa a fost lansată la nivel european şi urmăreşte reducerea şomajului în rândul tinerilor. În România, rata şomajului a crescut de la 18,6% în 2008 la 23% în 2013.
Programul va include, de asemenea, o serie de seminare de pregătire şi sesiuni interactive de consiliere în carieră cu reprezentanţii Nestlé, dedicate studenţilor pe plan naţional. Compania va colabora cu organizaţii studenţeşti, dar şi cu Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), cele mai multe poziţii disponibile fiind în domenii precum finanţe, marketing sau servicii. Proiectul îşi propune crearea a 75 de locuri de muncă şi 105 programe de internship pe piaţa din România.
Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, recrutează în vederea dezvoltării unui centru tehnologic în Bucureşti. Deşi nu au o sucursală la nivel local, principalul criteriu care a stat la baza alegerii Bucureştiului a fost “sursa de talent din domeniul industriei IT” . Până la finalul anului 2013, Deutsche Bank va angaja 50 oameni, iar în martie 2014, echipa va ajunge la 250 de angajaţi. Planurile de angajare vizează un minimum de 500 de ingineri până în 2016, pentru acest nou centru.
Universal Alloy Corporation Europe angajează absolvenţi cu studii superioare de inginerie, pentru posturi în industria aeronautică, disponibile în Baia-Mare. Acestora li se oferă training şi perioade de instruire, compania colaborând cu Airbus şi Boeing.
EXL, cu sucursala în Cluj-Napoca, caută deja un al doilea sediu, plănuind ca în 2014 să îşi mărească echipa cu încă 50 – 100 de oameni. În prezent echipa este una eterogenă, angajaţii fiind absolvenţi de Economie, Litere sau facultăţi cu specializare de business, dar şi Geografie, Drept, Comunicare sau Studii Agricole, toţi fiind, însă, vorbitori de engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, olandeză, rusă, poloneză, cehă, maghiară, turcă, norvegiană, suedeză sau daneză.
Webhelp, multinaţională de origine franceză, specializată în servicii de outsourcing şi relaţii cu clienţii, angajează studenţi şi tineri profesionişti cunoscători de limbi străine (franceză, germană, spaniolă, italiană, poloneză, engleză etc), pentru posturi precum cel de consultant clientele, backoffice adviser, customer adviser, partener relationship manager, client relation consultant, premium relationship manager, assistant for sales department, customer service relationship manager, digital writer, digital support consultant, tehnical product adviser sau conseiller produits beauté. Cu sedii în Bucureşti şi Galaţi, compania a depăşit numărul de 1.100 de colaboratori în România, având peste 30 de centre în alte 7 ţări (Franţa, Marea Britanie, Africa de Sud, Maroc, Belgia, Algeria, Madagascar).

banda 99

Joburile în IT şi Vânzări sunt cele mai des întâlnite

Joburile în IT şi Vânzări sunt, în continuare, cele mai des întâlnite pe site-urile care oferă acces la locuri de muncă. Compania de IT iQuest, înregistrată în Germania, însă cu peste 90% dintre angajaţi în România, plănuieşte să îşi crească efectivele cu 20% în anul 2014. La momentul actual, iQuest are peste 500 de angajaţi în 5 oraşe mari din România (Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti), dar şi în străinătate (Germania – Frankfurt, Suedia – Goteborg, Elveţia – Zurich, Ungaria – Budapesta, Statele Unite – Palo Alto).  În România, iQuest este unul dintre principalii parteneri în zona soluţiilor Microsoft Dynamics pentru Logistic E van Wijk, AX Perpetuum, SAM Miller, Banca Transilvania, EVW Holding şi Routier European Transport.
Endava România, compania care livrează soluţii de business şi servicii informatice pentru companii din domeniul Bancar & Asigurări, Retail, Telecom, Media şi Publishing a înregistrat o creştere de 43% a cifrei de afaceri la nivel de grup. Astfel, unul dintre principalii furnizori de servicii IT de pe piaţa din România vrea să mărească echipa de 880 de angajaţi din centrele pe care le deţine în Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca cu aproximativ 25% în următorii 2 ani.
ANOFM anunţă un număr de 1.200 de locuri de muncă la nivel naţional pentru persoanele cu studii superioare: 122 – analist servicii client, 82 – programator, 34 -inginer producţie, 33 – inginer de sistem software, 29 – inginer mecanic, 18 – consilier/expert/ inspector/referent/economist în economie generală, 17 – proiectant inginer mecanic, 15 – analist, 15 – manager proiect, 15 – programator de sistem informatic etc.  (sursa curierulnational.ro, Roxana Dimache)

Locurile de muncă vacante, la 10.12.2013, în Mehedinţi

În Mehedinţi, posturile vacante, la această dată, regăsite pe site-ul ANOFM, secţiunea judeţului Mehedinţi, http://lmvz.anofm.ro:8080/lmv/index2.jsp?judet=26, toate fiind cu perioadă nedeterminată şi cu normă întreagă, sunt următoarele:  medic rezident – 1, instalator retele termice si sanitare – 1, sofer autocamion/masina de mare tonaj – 1, spalator vehicule – 1, operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice – 4, lacatus mecanic, – 1, paznic -1, ospatar (chelner) – 1, sofer automacaragiu – 1, agent de securitate – 1, bucatar – 1, operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice – 1.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: