Propunerea PNL pentru Ministerul Culturii acceptată de Victor Ponta

Gigel Ştirbu, ACCEPTAT de Ponta la Ministerul Culturii

Premierul Victor Ponta a acceptat, luni, nominalizarea lui Gigel Sorinel Ştirbu pentru funcţia de ministru al Culturii. Propunerea va fi trimisă preşedintelui Traian Băsescu.

gigelstirbu_poza_74112000Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că va trimite în cursul serii la Cotroceni propunerea privind preluarea şefiei Ministerului Culturii de către liberalul Gigel Ştirbu.

“Am discutat cu domnia sa (Gigel Ştirbu, n.r.) despre ce doreşte să facă la Minister şi o să fac propunerea preşedintelui”, a declarat Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a fost întrebat când va transmite la Cotroceni propunerea cu Gigel Ştirbu pentru portofoliul Culturii. “Astă seară o să trimit propunerea”, a replicat premierul.

Gigel Ştirbu s-a născut în data de 12 septembrie 1971, este căsătorit şi are doi copii. Acesta este absolvent al Seminarului Teologic din Craiova, al Facultăţii de Teologie şi al Institutului Naţional de Administraţie şi Ecole Nationale D’Administration din Paris.

În perioada 1995 – 2001, actualul deputat PNL a fost preot în Parohia Roşieni din Olt. În 2005, a devenit subprefect în cadrul Prefecturii Olt, iar între anii 2007 şi 2008 a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii.

Gigel Ştirbu a devenit deputat PNL în anul 2008, fiind pe perioada mandatului preşedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votată în unanimitate vineri, la doar o zi după ce fostul ministru al Culturii şi-a dat demisia din aceată funcţie, din cauza comparaţiei făcută între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul că a primit această demisie, dar ea nu a fost trimisă şi spre Administraţia Prezidenţială, motivându-se faptul că se doreşte ca această demisie să fie însoţită şi de propunerea pentru acest minister. sursa www.realitatea.net

pt reclama

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: