Și dumneavoastră datorați respect românilor, domnule Andrei Pleșu!

Tineretul Național Liberal a luat act cu uimire și dezamăgire de declarațiile lui Andrei Pleșu, făcute vineri, 13 decembrie, referitoare la propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, în persoana lui Gigel Știrbu.

1309600480andrei_plesu0_95083500Andrei Pleșu a luat în derâdere numele unui om – putea fi un oarecare, putea fi un viitor ministru, nu despre asta este discuția – jignind și făcând comparații defăimătoare, fără măcar a ști despre cine vorbește, cum domnia sa a declarat.

Cu tot respectul față de cărțile citite de Andrei Pleșu, acestea nu i-au adus și respectul pentru conaționalii săi. Domnul Pleșu știe, cu siguranță, că părinții nu ți-i alegi și nici preferințele acestora pentru un nume sau altul. Iar cei care sunt îndreptățiți să fie numiți părinți merită tot respectul nostru, indiferent de numele dat unui copil.

Andrei Pleșu nu l-a jignit doar pe Gigel Știrbu și pe părinții acestuia, ci a jignit câteva sute de mii de români: 6.500 persoane cu numele Gigel, 9.000 persoane cu numele Fănel, 40.000 de persoane cu numele Dorel, 148.000 de persoane cu numele Ionel, ca să dăm doar câteva exemple. Mai mult decât atât, ne-a jignit pe toți, cei care credeam că avem libertatea de a da nume propriului copil!

Considerând că este o scăpare din partea unui om de cultură de talia domniei sale, am păstrat tăcerea față de declarațiile lui Andrei Pleșu de vineri. Însă astăzi, 16 decembrie, Andrei Pleșu a revenit cu și mai multă vervă în jignirea românilor. Iată ce spune pe blogul său de pe pagina ziarului adevărul.ro: ”E o dovadă de jubilaţie familială: s-ar zice că părinţii parlamentarilor noştri, zguduiţi afectiv de naşterea odraslelor lor, i-au botezat cu apelative de natură să-i ţină veşnic în postura de bebeluşi şturlubatici şi nevinovaţi.”

Domnule Pleșu, sunteți de părere că viitoarele poziții de parlamentar pot fi prezise la naștere? Sau poate schimbările de regim politic, având în vedere că majoritatea parlamentarilor de astăzi s-au născut pe vremea regimului comunist?

Tineretul Național Liberal se declară indignat de lipsa de respect de care dă dovadă Andrei Pleșu și consideră că acesta trebuie să ceară scuze, personal, fiecărui român al cărui nume este un diminutiv și fiecărui părinte care a avut neșansa să fie judecat de Andrei Pleșu. sursa Departamentul de Comunicare TNL – T comunică

pt reclama

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: