“Marele canion” de la Ostrovul corbului

MARELE CANION, ILEGAL

Sapaturile de la Marele Canion din Ostrovul Corbului nu sunt chiar atat de legale pe cat o spun reprezentantii firmei care sapa in acea zona. Desi detin o autorizatie pe 10 ani pentru a efectua lucrari de amenajare a unor iazuri piscicole, comisarii garzii de mediu au constatat ca s-au adus mari prejudicii mediului inconjurator. Pentru acest lucru societatea a fost sanctionata cu 50.000 de lei si i s-a pus in vedere respectarea legii. sursa tele2drobeta.ro

marele canionLa Ostrovul Corbului, o firmă a exploatat, în ultimii 3 ani, resursa de balast din zonă. În urma exploatării continue, fără nicio preocupare faţă de mediul înconjurător, zona a fost dramatic modificată, devenind un fel de „mare canion” al Mehedinţiului.

La o sesizare a postului de televiziune, Tele 2 Drobeta, către autorităţile abilitate şi răspunzătoare cu protecţia mediului, reprezentanţi de la Garda de Mediu Mehedinţi au făcut o verificare la faţa locului, în urma căreia s-a stabilit că firma, chiar dacă avea permis de exploatare, a afectat iremediabil mediul înconjurător, motiv pentru care a fost sancţionată cu o amendă în cuantum de 50.000 ron.

„În urma sesizării făcută de către dumneavoastră, …, în zona Ostrovul Corbului, acea firmă care exploata avea permis de exploatare dar a degradat foarte mult, după cum aţi văzut şi pe imagini, a degradat foarte mult mediul şi a fost sancţionată cu o amendă de 500 milioane lei vechi(50.000 ron) şi anumite condiţii s-au impus ca pe viitor să nu mai săvârşească aceste fapte”, a declarat Cătălin Tutilescu, comisarul şef de la Garda de Mediu Mehedinţi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: