Asistenţa medicală în perioada Sărbătorilor de iarnă

Ministrul Nicolăescu garantează asistenţă medicală “în limita banilor pe care-i are”

download (3)Între 24.12.2013 şi 06.01.2014, asistenţa medicală primară în mediul rural e asigurată conform graficelor de gărzi aprobate în 34 de judeţe. În judeţele Brăila, Covasna, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Vrancea, în mediul rural nu sunt organizate centre de permanenţă, iar în judeţele Prahova şi Ilfov nu sunt centre de permanenţă nici în urban nici în rural. Sunt concluzii reieşite în urma controlului efectuat între 10-15 decembrie pentru evaluarea capacităţii sistemului sanitar de a asigura asistenţă medicală în perioada Sărbătorilor Crăciunului, anunţate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

“Pentru situaţiile în care sunt depăşite competenţele centrelor de permanenţă sau unde acestea nu sunt organizate, să se realizeze grafice de lucru pentru funcţionarea normală a dispeceratelor de urgenţă şi, bineînţeles, asigurarea echipelor necesare de ambulanţă şi SMURD”, a precizat ministrul, făcând apel în acest sens la autorităţile locale. De asemenea, ministrul Nicolăescu a cerut Colegiului Medicilor să găsească o soluţie pentru o realitate incredibilă: pe Valea Prahovei nu există nicio farmacie care să asigure livrare non stop de medicamente. Controlul a scos la iveală deficienţe privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale prin liniile de gardă la spitalele de urgenţă din Buzău şi Constanţa şi la Spitalul “Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalul “N. Malaxa” din Capitală; lipsa unor medicamente sau stocuri insuficiente, direcţia farmaceutică din MS, furnizorii şi beneficiarii, având misiunea de acoperi acest gol.

În perioada Sărbătorilor Crăciunului, la MS va funcţiona centrul operativ, unde pot fi înregistrate toate sesizările din teritoriu, iar permanenţa pentru intervenţii în caz de ncesitate va fi asigurată de secretarii de stat Raed Arafat şi Adrian Pană. “Le garantez pacienţilor că sistemul sanitar va face pentru ei tot ceea ce poate, cât poate sistemul în limita banilor pe care-i are” , a promis ministrul Nicolăescu. sursa http://jurnalul.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: