Români aşteptaţi la aeroportul din Luton, Marea Britanie

Un politician britanic i-a asteptat la aeroport pe imigrantii romani: O sa va fie dor de Transilvania!

Parlamentarul laburist Keith Vaz a inceput noul an la un aeroport londonez, unde i-a intampinat personal pe romanii care au luat primul avion spre Marea Britanie dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii.

aeroport lutonPoliticianul le-a cumparat oamenilor cafea si le-a spus ca vor simti dorul de Transilvania. Romanii i-au raspuns ca au venit sa munceasca, dupa care se vor intoarce acasa, in Romania, scrie Daily Mail.

La aeroportul Luton, Vaz l-a intampinat mai intai pe Victor Spiresau, din Targu Mures. Acesta a venit la Londra pentru a munci intr-o spalatorie auto, ca sa trimita bani acasa familiei dintr-un sat transilvanean.

“Nu am venit sa va jefuiesc tara. Am venit sa muncesc apoi plec acasa. Aici e scump, in Romania e mai ieftin”, a explicat tanarul de 30 de ani, care acasa munceste pe 10 euro pe zi in constructii si spera sa faca 10 euro pe ora la Londra.

“Eu nu vreau sa raman aici. Vreau sa-mi renovez casa si sa o duc bine in Romania pentru ca e mai usor sa traiesti in Romania deoarece nu este scump”. In plus, sotia “vrea sa ma vada cu multi bani”.

Vaz si Spiresau au discutat despre politica romneasca si serviciul de sanatate britanic si politicianul i-a spus romanului: “O sa-ti fie dor de Transilvania”. “Imi iubesc tara”, i-a raspuns tanarul.

In acelasi zbor se afla si Adrian Pop, de 35 de ani, doctor la urgente in Romania care a venit sa lucreze intr-un spital londonez. Imbracat elegant, acesta a declarat ca intentioneaza sa ramana aici cel putin sase luni si a ales Marea Britanie “datorita limbii. Engleza e o limba mult mai usoara”. Sotia si fiica de sase luni au ramas in Romania.

Vaz a numarat romanii care au venit la Londra, intrucat este si presedintele unui comitet parlamentar pentru chestiuni interne si crede ca nu va exista un influx masiv de romani in Marea Britanie.

Angajatorii britanici profita de ridicarea restrictiilor pentru romani si bulgari si au postat deja pe website-ul Tjobs.ro aproape 5.000 de anunturi de slujbe – de la bucatari la asistente medicale.  sursa ziare.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: