De ce sunt românii ţinta ziarelor din Marea Britanie?

“MULŢUMESC, România!” Un editorialist BRITANIC explică de ce românii sunt ŢINTA tabloidelor din Marea Britanie

Publicaţii ca The Sun, Daily Mail sau The Express au reuşit să vândă tiraje foarte mari, cu ajutorul informaţiilor distorsionate şi a jumatăţilor de adevăr, scrie Rupert Wolfe-Murray, într-un editorialul său “Multumesc, România”, din The Huffington Post.

Rupert-Wolfe-Murray-Foto-HotNews1“În fiecare dimineaţă facem o şedinţa de redacţie şi alegem ştirile care ar speria cel mai tare cititorii”. Acesta este motivul pentru care tabloidele britanice au pus tunurile pe imigranţii din România şi Bulgaria, explică Rupert Wolfe-Murray în editorialul său.

Rupert Wolfe-Murray dă câteva exemple relevante în acest sens, citate de stirileprotv.ro:

“Tabloidele britanice ar trebui să mulţumească României pentru cantitatea de informaţii de prima pagină pe care le-a furnizat în ultimul sfert de secol.

Ultima născocire – 27 de milioane de români şi bulgari vor veni în Regat în ianuarie 2014 – e doar un exemplu dintr-o serie lungă de poveşti de groază.

În mintea britanicilor sunt proaspete poveştile despre ţiganii români care cerşesc şi cer ajutoare sociale în Marea Britanie

Alte poveşti de succes au fost portretizările lui Nicolae Ceasuşescu, liderul comunist care a fost îndepărtat de mulţime, în 1989. Povestea victoriei poporului împotriva lui a fost de scurtă durata, ştirea care a dominat anii ’90 fiind despre condiţiile în care trăiau copiii din orfelinatele de stat.

Ziarele britanice au omis faptul că România a deschis uşile orfelinatelor, pentru a primi ajutor internaţional, spre deosebire de alte ţări, care au interzis străinilor să viziteze orfelinatele.

În prezent, copiii mai mici de doi ani nu pot fi instituţionalizaţi, iar copiii abandonaţi ajung direct la familii adoptive. De asemenea, este una dintre puţinele ţări sărace care au reuşit să oprească traficul de copii, sub acoperirea adopţiilor internaţionale”.

Subiectele preferate sunt: ţiganii, orfanii, cerşetorii, hoţii sau imigranţii

Jurnalistul Rupert Wolfe-Murray poveste despre perioada în care lucra că om de relaţii publice pentru o fundaţie care avea că scop promovarea faptului că România a implementat legislaţia pentru protecţia minorilor

Într-o perioada în care existau încă probleme majore privind sărăcia şi corupţia, în acest domeniu, se făceau progrese fundamentale. Jurnaliştii americani, olandezi, ruşi sau francezi erau interesaţi de această ştire, dar editorii britanici nu le-au permis jurnaliştilor să se deplaseze pentru a scrie despre asta.

Ulterior, Rupert a aflat şi motivul:

“De fiecare dată când avem nevoie de o poveste de groază despre copii instituţionalizaţi, trimitem pe cineva în România, unde vor găsi cu siguranţă un caz trist despre care să relateze”, i-a declarat un editor britanic.

Editorul a fost interesat de schimbările profunde în sistemul de protecţie a minorilor din România, dar a spus că “nu e o poveste de ştiri”.

Editorii tabloidelor au obiceiul de a lega anumite subiecte de anumite ţări, pentru că cititorii să facă imediat asocieri. În cazul României, subiectele preferate sunt: ţiganii, orfanii, cerşetorii, hoţii sau imigranţii.

Pentru editorii tabloidelor, este neinteresant faptul că România are atât de mulţi ţigani pentru că nu i-a exterminat în Cel de-Al Doilea Război Mondial sau că românii nu au de gând invadeze Regatul britanic.

“Britanicii care s-au îndrăgostit de această naţiune minunată”

Mii de afaceri britanice au avut de câştigat de pe urmă muncitorilor români, conştiincioşi, liniştiţi şi recunoscători.

“Toţi cei pe care îi cunosc şi care au lucrat cu un român, sau au angajat unul să îi repare casă, în Marea Britanie, au fost încântaţi de atitudine, de calitatea muncii şi de preţ”, a scris Rupert Wolfe-Murray, în editorialul sau.

TopGear în Trasfăgărăşan

Rupert a amintit şi de vizită în România a echipei TopGear, care a vizitat  Trasfăgărăşanul.

La sfârşitul episodului, prezentatorul James Clarkson, celebru pentru cinismul cu care critică pe toată lumea, a mulţumit românilor pentru că i-a primit şi a declara că ar dori să se întoarcă pentru totdeauna.

“Asemenea vorbe, din gură unui om atât de cinic ar putea sună false, dar în cazul lui, păreau sincere.

Clarkson este unul dintre britanicii care s-au îndrăgostit de această naţiune minunată, dar neînţeleasă”, a subliniat Rupert Wolfe-Murray. sursa evz.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: