În noul an, noi controverse în USL

pocoraSe ascut săbiile în USL: Liberalii şi pesediştii, înţepături pe ruperea Uniunii

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a comentat posibilitatea ruperii USL, afirmând că dacă PSD consideră încheiată misiunea Uniunii, atunci liderii social-democraţi trebuie să-şi asume public încheierea proiectului.

“Dacă PSD consideră că misiunea USL, proiectul USL s-a încheiat, atunci trebuie sa iasă public şi să-şi asume încheierea proiectului USL”, a declarat Pocora, vineri seara, la Antena 3.

fireaUn lider PSD aruncă bomba – când ar fi bine să se rupă USL

Vicepreşedintele PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, este de părere că USL ar trebui să se rupă în luna martie, pentru că în luna aprilie va începe campania pentru europarlamentare.

“Cel mai bine ar fi în luna martie. În aprilie începe campania pentru europarlamentare şi avem nevoie de o situaţie clară. Să ştiu pe ce picior joc, ca să zic aşa”, a spus Firea, potrivit Evenimentul Zilei.

Firea a mai spus că în şedinţele de partid au fost colegi care au propus ruperea USL.

“Eu personal am spus ‘votez CrinAntonescu’, pentru că îl respect, îl apreciez, îl stimez, l-am avut invitat la zeci de emisiuni, ştiu ca este un om inteligent, este un om respectabil, un candidat redutabil. Dar acum – de exemplu vorbesc despre organizaţia mea de la Ilfov, PSD Ilfov, ca preşedinte – colegii mei nu au aceleaşi sentimente”, a explicat Gabriela Vrânceanu Firea.

Vicepreşedintele PSD a mai spus că liberalii au încalcat protocolul USL.

“Liberalii, din prima zi au încalcat protocolul USL. Nu ştiu ce e atât de greu să respecte un protocol, dar pun în pericol întregul proiect USL pentru aceste orgolii locale. USL-ul fost pus în pericol de nişte orgolii punctuale, provinciale, dacă vreţi”, a mai aratat Firea. 

Potrivit deputatului PNL, USL nu este nici măcar la jumătatea mandatului, subliniind că liberalii şi-au respectat toate angajamentele, până în prezent.

“Din punctul nostru de vedere, suntem la jumătatea mandatului – de fapt, nici nu suntem la jumătatea mandatului – ne-am angajat în 2012 în faţa românilor pe un program de guvernare, am spus românilor că vom pune în aplicare acel program de guvernare cu Victor Ponta prim-ministru şi Crin Antonescu preşedinte, românii ne-au votat masiv, ne-au dat încrederea lor într-un procent de preste 70% şi de aici incolo noi urma să ne facem treaba.

Până acum, PNL şi-a respectat toate angajamentele, atât faţă de cetăţeni, prin programul de guvernare, cât şi faţă de partenerii noştri”, a mai spus Cristina Pocora.

ivan-catalinCătălin Ivan (PSD): Lucrurile nu mai pot continua aşa în USL

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, nu respinge varianta ruperii USL în această primăvară, idee lansată de vicepreşedintele Gabriela Firea.

“Este o opinie personală a unui lider al Partidului Social Democrat, dar o opinie care nu este singulară în PSD. Sunt foarte multe nemulţumiri legate de modul în care funcţionează Uniunea Social-Liberală şi parteneriatul cu liberalii. Noi credem că lucrurile trebuie să se schimbe în perioada următoare, pentru că USL are foarte multe obiective de îndeplinit până în 2016.

Este un semnal tras de doamna Gabriela Firea, un semnal important pentru colegii liberali, acela de a ne aşeza la masă, de a lămuri toate problemele pe care le avem de lămurit, pentru că altfel USL pare că se îndreaptă în direcţia asta. Clar lucrurile nu mai pot continua aşa”, a declarat Cătălin Ivan pentru pesurse.ro.

Afirmaţiile purtătorului de cuvânt al liberalilor vin după ce, joi, vicepreşedintele PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, a declarat că USL ar trebui să se rupă în luna martie, pentru că în luna aprilie va începe campania pentru europarlamentare.

“Cel mai bine ar fi în luna martie. În aprilie începe campania pentru europarlamentare şi avem nevoie de o situaţie clară. Să ştiu pe ce picior joc, ca să zic aşa”, a spus Firea, care a adăugat că liberalii au încălcat protocolul USL.

Totodată, liderul social-democrat a subliniat că în şedinţele de partid au fost colegi care au propus ruperea USL.

În PNL se cere congres extraordinar al USL pentru validarea lui Antonescu la prezidenţiale

turcanu2_19219400

În schimb, vicepreşedintele PNL Florin Turcanu a anunţat că va propune conducerii partidului, la prima întâlnire, organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu la funcţia de preşedinte al României. “Trebuie să clarificăm lucrurile. Dacă rămânem la guvernare şi în USL, trebuie să facem un congres comun PSD, PNL, PC, UNPR, şi mai validam sau nu candidatura lui Crin Antonescu. Dacă nu rămânem în USL, ne apucăm de treabă singuri, ne încărcăm bateriile şi vedem cât putem obţine singuri. Ca să rămâi la guvernare, trebuie să ai un congres care să valideze obiectivele USL şi candidatul la prezidenţiale”, a afirmat Turcanu, care este şi preşedintele CJ Botoşani şi liderul organizaţiei locale a PNL, informează pesurse.ro. Tensiunile existente în USL, atât în filiale cât şi la vârful partidelor componente au culminat la finalul lunii decembrie cu acuzele de minciună lansate reciproc de Victor Ponta şi Crin Antonescu. sursa ziare.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: