Portiţe legale pentru a evita plata timbrului de mediu auto

Chiar dacă timbrul de mediu nu a intrat încă în vigoare, șoferii au început deja să consulte avocați pentru a afla cum pot scăpa de noua taxă. Dacă vreţi să evitaţi plata timbrului de mediu puteţi face asta legal, invocând discriminarea.

timbru mediu autoO portiţă din lege le permite şoferilor să scape de plata timbrului de mediu dacă invocă discriminarea. Sfătuiţi de oameni cu studii în drept, mulţi fac deja planuri cu avocaţii. Legea le permite să evite plata timbrului de mediu, pe motiv că statul discriminează. „Discriminarea reiese din simplul fapt că legiuitorul român, prin această lege reuşeşte să favorizeze producţia internă. Dacă se achiziţionează, să spunem, un autovehicul nou, taxa de poluare este mult mai mică”, spune avocatul Adrian-Călin Cuculis.

O altă găselniţă la care au început să apeleze românii pentru a scăpa de timbrul de mediu constă în trecerea autoturismului pe numele unei persoane cu dizabilităţi, care este scutită de plata timbrului de mediu. „Există un mecanism care s-a creat acum de a rămâne, de exemplu, maşina tot pe numele fostului proprietar. Noul proprietar cumpără maşina, circulă pe talonul vechiului proprietar cu un act în spate prin care îşi ia obligaţia că indiferent ce se întâmplă, îi plăteşte”, precizează Florin Pârvu, vicepreşedintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Chiar dacă statul încearcă, prin obligarea şoferilor care deţin un vehicul înmatriculat în alt stat, să îl înscrie în România în termen de 30 de zile, să mai reducă din pierderile cauzate de înmatricularea maşinilor în Bulgaria, conducătorii autoau găsit deja o soluţie. „Cei afectaţi vor fi cei care au contract de vânzare pe numele lor. Cei care circulă cu maşini înmatriculate pe numele unui cetăţean bulgar, sau pe numele unei firme din Bulgaria şi au trecut pe talon numele lor ca utilizatori sau au împuternicire nu cred că vor fi afectaţi”, spune George Bența, reprezentantul unei firme care intermediază înmatriculări. sursa http://www.100construct.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: