Există încă un Pământ? Descoperirea UIMITOARE făcută de astronomi

s560x316_descoperire_astronomiSpecialistii care lucreaza cu telescopul spatial Hubble au descoperit inca doua super-planete, una dintre acestea semanand cu Pamantul.

Ele chiar sunt acoperite de nori, una semanand cu Neptun, iar cealalta cu Pamantul, scrie Russia Today, citat de ziare.com

Noua descoperire poate duce la gasirea unei noi planete locuibile. Cele doua sunt printre cele mai apropiate astfel de planete (denumite exoplanete) gasite de astronomi pana acum.

Planeta asemanatoare cu Neptun, GJ 436b, se afla la o distanta de 36 de ani-lumina de noi. Ea este chiar putin mai mare decat Neptun si orbiteaza mai aproape de steaua ei. Temperatura la suprafata acestei planete este de aproximativ 500 de grade Celsius.

Cea care seamana cu Terra se numeste GJ 1214b, aceasta gasindu-se la 40 de ani-lumina de planeta noastra. Una dintre echipe, condusa de Heather Knutsen, de la un institut specializat (Institute of Technology) din orasul american Pasadena, California, a studiat atmosfera planetei GJ 436b, dar nu a reusit sa gaseasca urme ale unor elemente chimice acolo.

Cea de-a doua echipa, condusa de Laura Kreidberg si Jacob Bean, de la Universitatea din Chicago, SUA, nu a gasit, de asemenea, nicio urma de elemente chimice in jurul planetei care seamana cu Terra. Motivul ar putea fi o formatiune groasa de nori situati la inalta altitudine, care blocheaza analiza specialistilor. Rezultatele acestor cercetari vor aparea luna aceasta in prestigioasa revista “Nature”.  sursa http://turism.bzi.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: