Dosare grele de politicieni, pe masa Justiţiei, în 2014

Dosarul Năstase este primul dintr-o serie de dosare grele de politicieni pe care justiţia le are pe rol anul acesta.  Liviu Dragnea, Miron Mitrea, Ioan Oltean, Varujan Vosganian, Adriean Videanu, Ion Stan, Relu Fenechiu, Corneliu Dobriţoiu şi Alin Trăşculescu sunt printre actualii şi foştii demnitari ale căror anchete sau procese ar putea avea finalitate în 2014.

tribunalÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să stabilească în 10 ianuarie 2014 dacă restituie la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru refacerea rechizitoriului, dosarul „Fraudă la referendum“, în care Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat şi vicepremier, este judecat pentru presupuse fraude la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.
Tot în 10 ianuarie instanţa supremă reia discuţiile în dosarul lui Miron Mitrea, ministru al lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei în perioada 2000-2004, în prezent deputat, acuzat de DNA că a pretins şi primit foloase necuvenite în valoare de 520.000 de lei.
Instanţa supremă a început luni 6 ianuarie judecarea dosarului în care fostul ministru al apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei au fost trimişi în judecată pentru cumpărarea unor locuinţe de serviciu în baza unor declaraţii false.
În 12 septembrie 2013, DNA anunţa că a început urmărirea penală faţă de Ioan Oltean, preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a PDL, vicepreşedinte şi fost secretar general al partidului, pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi pentru favorizarea infractorului. Dosarul ar putea să fie finalizat anul acesta.
În 2014, procurorii DIICOT vor continua ancheta în dosarul în care foştii miniştri ai economiei Varujan Vosganian şi Adriean Videanu sunt acuzaţi de complot şi subminarea economiei naţionale.
Fostul ministru al transporturilor Relu Fenechiu ar putea afla şi el anul acesta dacă merge sau nu la închisoare. Instanţa supremă reia astăzi 7 ianuarie judecarea recursurilor din dosarul „Transformatorul“ în care Fenechiu este acuzat că, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.
Tot astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă judecata în dosarul Monicăi Iacob-Ridzi, fost ministru al tineretului şi sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009. Ridzi împreună cu alte 11 persoane au fost trimise în judecată în 3 mai 2011, fiind acuzate de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.
În 2014, Curtea de Apel Bucureşti va înregistra şi judeca apelurile din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 26 septembrie, pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Decizia a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti. Tot la Curtea de Apel Bucureşti, Dan Voiculescu va fi judecat alături de fiica sa Camelia în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei de către directorul general Antena TV Group SA Sorin Alexandrescu. Instanţa va relua în 14 ianuarie cercetarea judecătorească în dosar. sursa zf.ro – material de  Catalin Lupasteanu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: