Blocului materno-infantil din Severin, un pas mai aproape de funcţionare

CU PAȘI REPEZI, PENTRU DOTAREA NOII MATERNITĂȚI

Achizitia aparaturii pentru dotarea Blocului materno-infantil din Drobeta Turnu Severin, este tot mai aproape de realizare. Asta dup ace consilierii judeteni au votat, astazi, in sedinta de indata, aprobarea notei de fundamentare pentru achizitia de echipamente medicale si mobilier. Cumpararea acestora se va face in sistem leasing si are o valoare de 2,4 milioane de euro. sursa tele2drobeta.ro

duicu adrianCreditul de 2,4 milioane de euro este garantat de Consiliul Judeţean Mehedinţi, bani cu care vor fi achiziţionate echipamente medicale şi mobilier nou pentru maternitatea din Drobeta Tr. Severin.

Votul consilierilor judeţeni era vital pentru ca dosarul de achiziţie al echipamentelor medicale pentru maternitatea din Dr. Tr. Severin, să fie depus la Ministerul Finanţelor, unde o comisie din cadrul ministerului va verifica dosarul, motiv pentru care proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de îndată a Consiliului Judeţean Mehedinţi din 9 ianuarie 2014.

„Reprezenta o urgenţă, pentru că aşa cum am spus, zilele următoare urmează această comisie să se întrunească pentru a aviza acest proiect şi în urma discuţiilor mai era necesar această hotărâre de Consiliu Judeţean clarificatoare pe care în urma votului dumneavoastră, o să emitem această hotărâre… şi o să înaintăm în cel mai scurt timp, să ajungă la Ministerul Finanţelor pentru a fi pusă la dosarul nostru”, le-a spus preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, consilierilor judeţeni prezenţi la şedinţă.

Doina Borugă, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Tr. Severin a mulţumit consilierilor judeţeni şi a făcut unele precizări referitoare la necesitatea acestui vot al consilierilor judeţeni.

doina boruga

„Eu le mulţumesc, pe această cale, tuturor consilierilor judeţeni şi, bineînţeles domnului preşedinte, pentru că au înţeles nevoia de a urgenta procedura de avizare de la Ministerul de Finanţe. A fost o clarificare vis-a-vis de împărţirea obiectelor şi echipamentelor, mijloace fixe, obiecte de inventar şi alte echipamente, Nu era altceva, ca sumă, decât ceea ce fusese prevăzut dar aveau nevoie de aceste liste departajate şi a fost nevoie de această clarificare. Evident comisia, am înţeles, că se va întâni în câteva zile şi ne bucurăm că s-a putut întruni Consiliul Judeţean ca să me ajute să rezolvăm acest aspect.”

Noua maternitate are 3 săli de operaţie, 40 de paturi pentru nou-născuţi, dintre care 8 de terapie intensivă, 50 de paturi de pediatrie şi 65 de paturi pentru obstretică-ginecologie. Contractul cu Casa de Sănătate va fi semnat pentru 165 de paturi.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: