La Severin ca la capitală: Fondul clasei, codouri şi alte atenţii

Scandalul Cadourilor-Şpagă a fost una din marile teme ale ultimei perioade. Cazul doamnei Blîndu de la Şcoala 10 din Bucureşti, cea care a fost înregistrată şi dată publicităţii a adus în atenţia publică situaţia, deloc izolată, a atenţiilor şi a şpăgilor din învăţământ.

Şi pentru ca nici judeţul Mehedinţi să nu fie mai prejos decât capitala, căci totuşi, la Bucureşti se dă tonul, în urma scandalului de la Şcoala 10, mai mulţi părinţi din Severin au vorbit despre “cadourile” pentru care au trebuit să “cotizeze”, la o grădiniţă din Drobeta Tr. Severin, cu ocazia sărbătorilor de iarnă dar şi despre fondul clasei şi alte cheltuieli specifice unui sistem de învăţământ, aşa zis, gratuit.

Mai multe despre acest caz-anchetă puteţi citi în materialul de pe adevărul.ro, de mai jos:

Copiii din Mehedinţi învaţă de pe băncile şcolii cum se face evaziune fiscală

cadouri profesoriPrichindeii din Drobeta Turnu Severin învaţă la grădiniţă nu doar primele poezii ori primele cuvinte în limba engleză, dar şi cum se face evaziunea fiscală. Nu este vorba nicidecum de vreo lecţie de economie, ci pur şi simplu copiii văd la dascălii lor cum percep bani de la părinţi fără să taie vreo chitanţă pentru aceştia.
Fără nicio jenă, educatorii bombardează părinţii încă din primele zile ale anului şcolar cu tot felul de cereri. Mama unui băiat, înscris la o grădiniţă din Turnu Severin, ne spune că a trebuit să achite 120 de lei fondul clasei: „În afară de fondul clasei unde ni s-a permis să achităm şi în două rate, ni se cere în fiecare lună 10 lei pentru doamna de engleză, alţi 10 lei pentru doamna care le predă dans şi 20 lei pentru consumabile, adică hârtie igienică, apă. Pentru aceste sume niciodată nu ni se dă chitanţe”.
Pentru cadoul de Crăciun, părintele unui alt prichindel de la aceeaşi grădiniţă ne spune că au strâns câte 30 de lei şi s-au cumpărat genţi celor „trei doamne”. La o grădiniţă cu fiţe din Turnu Severin suma strânsă pentru cadoul de Crăciun a fost de 50 de lei şi s-au cumpărat bijuterii din aur pentru doamnele educatoare.
„Mama unei fetiţe a venit cu această propunere şi toţi au fost de acord, nimeni nu a comentat nimic. Sincer nu înţeleg cum de sunt de acord cu toate aceste lucruri când ştiu foarte bine că mulţi din ei nici măcar nu au un loc de muncă. A trebuit şi eu să mă supun deciziei comitetului de părinţi, dar cu următoarea ocazie voi refuza ferm” ne-a declarat tatăl unui băiat.
Şi în şcolile generale s-au strâns bani pentru cadourile de Crăciun, sumele variind de la o unitate şcolară la alta, mai precis între 30 şi cel mult 90 de lei. În privinţa cadourile cumpărate, acestea sunt din cele mai diverse, vase Delimano, servicii de cristal, bijuterii din aur.
Şi cum sărbătorile de iarnă au trecut, părinţii se pregătesc acum pentru alte două evenimente deosebite: 1 şi 8 martie, care musai trebuie marcate corespunzător. Şi aici sumele variază între 30 şi 100 de lei, în funcţie de pretenţiile fiecărui dascăl. Interesant este că la Drobeta Turnu Severin se fac cadouri de 8 Martie şi domnilor învăţători pentru că „nu se pot face diferenţe”, după cum spune un părinte. sursa http://adevarul.ro – un material de Corina Macavei

.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: