Au ajuns la spital din cauza tehnicianului veterinar

Trei persoane la spital cu trichineloză, după ce analizele la carne au fost făcute eronat de un tehnician

La Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin au fost internaţi, la începutul săptămânii, doi bărbaţi şi mătuşa unuia dintre ei, după ce s-au simţit rău, fiind diagnosticaţi cu o formă uşoară de trichineloză.

Unul dintre pacienţi a declarat că a tăiat un porc crescut în gospodărie şi au mers cu probe de carne la un tehnician veterinar din comuna Burila Mare, care a făcut examenul trichineloscopic, spunându-i că pot consuma carnea.

Bărbatul a mai relatat că din carne au mai mâncat membrii familiei, între care copilul de trei ani şi soţia sa, însărcinată, precum şi mai mulţi apropiaţi care i-au vizitat de sărbători, fiind vorba despre aproximativ 30 de persoane.

Medicii nu exclud posibilitatea ca şi alţi membri ai familiei să manifeste în perioada următoare simptomele bolii şi să se prezinte la spital.

controale dsvPurtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinară (DSP) Mehedinţi, Adriana Ganea(foto), a declarat, marţi, că în urma anchetei desfăşurate în cursul zilei de luni s-a constatat că animalul din care s-a consumat carnea era infectat cu trichinella spiralis, iar analizele nu au fost făcute corect.

Conform reprezentantului DSP, tehnicianul veterinar care a făcut analiza cărnii de porc nu era autorizat pentru examenul trichineloscopic, acesta fiind amendat cu suma de 1.200 de lei.

“Inspectorii sanitar-veterinari au mers la faţa locului, au făcut o anchetă care s-a finalizat cu sancţiune contravenţională în cazul persoanei care a făcut analiza şi a luat proba incorect din porcul respectiv şi noi sperăm ca în continuare să nu apară probleme. Proba a fost confirmată de laborator prin cele două metode acreditate. Nu era medic, era o persoană neautorizată, un tehnician veterinar. Tehnicienii veterinari nu pot să facă analize, pot doar să etaleze, adică să pună proba pe lamelă, iar medicul veterinar efectuează această analiză. Examenul trichineloscopic s-a făcut acasă, şi nu într-un spaţiu autorizat şi de aici aceste consecinţe”, a mai spus Ganea. sursa gandul.info

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: