Încasare ilegală a ajutorului social în mai multe comune mehedinţene

Ajutoare sociale de 165.000 de lei, încasate ilegal de peste 200 de mehedinţeni

ajutoarePotrivit Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţii Sociale Mehedinţi, 235 de beneficiari ai ajutorului social, în baza Legii 416/2001 sunt somaţi să înapoieze 165.000 de lei.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţii Sociale Mehedinţi, Loredana Ţânţăreanu, a declarat că un număr de 235 de persoane din mai multe localităţi din Mehedinţi au încasat ilegal ajutorul social în 2013, instituţia urmând să facă toate demersurile pentru recuperarea debitelor.

„Din 6800 de beneficiari ai Legii 416 din Mehedinţi avem 235 de persoane care au încasat bani de la APIA cât timp aveau şi ajutor social. Aceste debite se ridică la 165 000 lei. Se vor suspenda de la plată, se vor trimite comunicări acestor persoane şi le aşteptăm la sediul AJPIS pentru a plăti tot debitul.”, a precizat Loredana Ţânţăreanu.

Principalele comune în care s-au înregistrat nereguli în rândul beneficiarilor de ajutor social sunt Butoieşti, Jiana, Punghina, Salcia, Şişeşti, Tâmna, Vânjuleţ, Vrata, Godeanu, Gârla Mare şi Floreşti.

Persoanele vizate ar putea fi acuzate şi de fals în documente, întrucât, în dosarul întocmit pentru obţinerea ajutorului social nu au declarat că au suprafeţe de teren şi că încasează subvenţii ori legea specifică explicit acest lucru. Spre exemplu, un bărbat din comuna Butoieşti, acolo unde sunt cele mai multe cazuri de persoane care au încasat ilegal ajutorul social, a obţinut în anul 2013, aproximativ 2800 lei – ajutor social şi aproape 2500 lei de la APIA.

„În anul 2013, în luna noiembrie, APIA ne-a furnizat baza de date cu toţi beneficiarii la nivelul judeţului Mehedinţi, care au depus cereri de subvenţie la APIA. La activitatea de control intern a Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţii Sociale s-au intersectat bazele de date de la APIA cu beneficiarii de ajutor social identificându-se beneficiari care nu au declarat acest venit. Obligaţia beneficiarului de ajutor social este de a declara în termen de 15 zile orice modificare intervenită în structura veniturilor.”, a spus Valentina Ianc, consilier superior în cadrul AJPIS Mehedinţi.

În situaţia în care cele 235 de persoane vizate nu vor achita de bunăvoie sumele datorate către AJPIS, Administraţia Fiscală va începe demersurile pentru executarea silită. sursa http://adevarul.ro-un material de Corina Macavei

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: