Conducerea primăriei Drobeta Tr. Severin, despre bugetul pe anul 2014

SE LUCREAZĂ LA BUGETUL PRIMĂRIEI

Darea in folosinta a blocurilor ANL, asfaltarile, amenajarea spatiilor verzi, sau a locurilor de joaca pentru copii. Acestea sunt prioritatile executivului primariei Drobeta turnu Severin in anul 2014. In aceste zile se astern pe hartie necesitatile financiare pentru implementarea proiectelor pentru ca pana la sfarsitul lunii sa fie aprobat bugetul pe 2014. sursa tele2drobeta.ro

Într-o şedinţă de lucru a conducerii primăriei a fost discutat bugetul primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru anul 2014. Cu această ocazie, primarul Constantin Gherghe a prezentat, pe scurt, priorităţile bugetului pe anul în curs.

gherghe 1„Practic sunt trei cmponente, când vorbeşti de venituri şi cheltuieli. În primul rând, banii pe care îi colectăm prin Direcţia de impozite şi taxe, ăştia sunt bani şi cei care îi primim de la Guvern. Noi trebuie să estimăm ce buget de încasări avem pentru acest an, prin Direcţia de taxe şi impozite. Din aceştia trebuie să scadem cheltuielile de funcţionare fireşti, corecte, ale primăriei care înseamnă: curăţenie, spaţii verzi, iluminat şi salarii. După care tragem linie şi vedem ce bani ne rămân pentru investiţii, iar preocuparea noastră este ca bugetul de venituri să fie suficient, bugetul de cheltuieli pentru salarii, spaţii verzi, întreţinere, salubrizare să fie mai mic pentru a ne rămâne bani pentru investiţii. Asta este ideea, cele trei componente astea sunt.”, a declarat primarul, Constantin Gherghe, pentru un post local de televiziune.

„Eu i-am rugat pe şefii de servicii să fie îngăduitori, să nu solicite cheltuieli mai mari decât cele din exerciţiul bugetar de anul trecu, 2013, să fie cel mult la nivelullui 2013 pentru că anul acesta va deveni, va redeveni prioritar domeniul public. Ne propunem să finalizăm aproape toate parcările, toate locurile de joacă, iluminatul, tot ce înseamnă alei şi accese la blocuri, parcuri, părculeţe. Ne dorim ca domeniul public să devină din ce în ce mai atractiv pentru cetăţenii municipiului şi pentru că asta este, în principal, obligaţia primăriei şi a comunităţii locale.”, a mai declarat primarul municipiului, Constantin Gherghe.

valcu romulusCu aceeaşi ocazie, viceprimarul Romulus Vâlcu a vorbit despre importanţa alcăturirii bugetului pentru anul 2014, des „Astăzi, s-a creionat într-un fel bugetul de venituri şi cheltuieli, s-a încercat o ierarizare a priorităţilor din municipiu, priorităţi care nu sunt ale noastre, sunt ale cetăţenilor, în fond şi la urma urmei. Binînţeles că nu e tocmai simplu, dat fiind faptul că aşa cum deja am spus taxele şi impozitele au rămas la nivelul anului trecut. Priorităţile şi necesităţile municipiului sunt relativ mai mari, încercăm să le acoperim pe toate de aşa manieră încât, până la urmă, cetăţenii să aibă confortul, să fie mulţumiţi, şi noi să fim mulţumiţi, de activitatea noastră.”

screciu 2Finalizarea şi darea în folosinţă a blocurilor ANL, un subiect foarte important pentru cei care au depus la primări cerere pentru o astfel de locuinţă, precum şi continuarea asfaltărilor şi amenajării spaţiilor verzi, reprezintă priorităţi ale primăriei în anul 2014, aşa cum de astfel a spus şi viceprimarul Marius Screciu. „Vreau să vă spun că la sfârşitul lunii ianuarie o să avem cea mai importantă şedinţă a anului, cea cu bugetul pe acest an. Severinenii trebuie să ştie şi sunt interesaţi de ceea ce se va face în Severin, în 2014. Pe zona ANL-uri avem de făcut utilităţile. O să le prindem pe investiţii, de fapt ele sunt prinse pe investiţii, urmează să aibă loc licitaţia şi credem că în primăvară, la începutul verii ele vor fi gata.”  

Bugetul propriu al primăriei pentru anul 2014 va fi aprobat în prima şedinţă a Consiliului Local, de la sfârşitul lunii ianuarie.

 

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: