Muncitorii americani şi britanici îi acuză pe imigranţi că le fură joburile

Mai multe organizatii americane care se opun imigratiei au lansat o campanie televizata pentru a cere Casei Albe sa nu permita intrarea pe teritoriul SUA a 1,5 milioane de muncitori calificati, iar in Marea Britanie, mii de muncitori au intrat in greva, nemultumiti de numarul mare al muncitorilor straini.

citatul zilei“Anul trecut, 2,5 milioane de americani si-au pierdut slujbele. Totusi, in pofida milioanelor de someri, Guvernul nostru continua sa permita intrarea a un milion si jumatate de muncitori straini pentru a lua slujbele americanilor”, potrivit spotului TV al asociatiei Coalition for the Future American Worker (CFAW). “Oare slujba dumneavoastra va fi urmatoarea?”, intreaba CFAW in clipul lansat luni.

Asociatia se prezinta ca o “organizatie ce prezideaza grupuri din sectorul comertului, organizatii specializate in populatie sau mediu si grupuri ce sustin o reforma a imigratiei”.

Organizatiile cer Casei Albe sa impiedice accesul pe piata muncii din SUA a muncitorilor straini care au vize H-1B, emise pentru specialisti sau muncitori calificati, potrivit Newsin.

De asemenea, mii de muncitori britanici au intrat astazi in greva pentru a protesta fata de folosirea fortei de munca straine. Sute de muncitori de la rafinaria petroliera Lindsey din nordul regiunii Lincolnshire au intrat in greva dupa ce unul dintre contractele companiei a fost atribuit unui subcontractor italian, care a angajat italieni si portughezi. Lor li se adauga alte sute de muncitori de la centralele electrice Longannet si Drax. sursa frontnews.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: