Au dispărut “cocoaşele” de la Halânga

Au dispărut “cocoaşele” de la Halânga, instalate cu mare fast
Dispozitivele de limitare a vitezei instalate cu mare fast anul trecut după cumplitul accident în care un elev de 15 ani a murit pe trecerea de pietoni în dreptul Liceului de la Halânga au dispărut.

cocoase halangaConducătorii auto care au trecut duminică prin zonă au sesizat că aceste „cocoaşe”instalate de angajaţii de la Drumuri Naţionale Mehedinţi au dispărut din zonă.
„Cum e posibil, domnule, să dispară aceste cocoaşe şi nimeni să nu ia nicio măsură? Drum liber spre moarte, Doamne fereşte!”, spune un conducător auto revoltat. „A murit un copil nevinovat aici, dar văd că s-a uitat repede”, spune un locatar al unui bloc din apropierea liceului.
În data de 11 octombrie 2013, la câteva zile după tragicul accident de circulaţie când Adrian Mazăre, elev în clasa a IX-a la Liceul de la Halânga, a fost spulberat pe trecerea de pietoni de un şofer imprudent, reprezentanţii autorităţilor locale au ţinut să fie prezenţi la faţa locului când s-au montat aceste dispozitive.
Printre alţii, au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, şeful IPJ Mehedinţi, comisarul şef Ştefan Ponea, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Mehedinţi – Cornel Folescu.
„Trebuie să mulţumesc instituţiilor statului care s-au implicat, e vorba de Inspectoratul de Poliţie, Poliţia Rutieră, Direcţia de Drumuri Naţionale, care vedeţi că sunt prezenţi de la Craiova aici, domnul Lumezeanu, domnul Ponea, domnul Lică, pentru că lucrurile trebuie rezolvate”, spunea la acea dată, Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi. Acum la trei luni de la producerea acelui accident nimeni nu se mai interesează de ce aceste dispozitive au dispărut din zonă.
Lucrările de semnalizare au fost executate sub directa supraveghere a poliţiştilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere Mehedinţi. „Pe Drumul Naţional 67, în faţa Liceului Agroindustrial se execută semnalizări de marcare, de refacere a marcajelor orizontale şi a semnalizării verticale. Este o măsură suplimentară de a marca această trecere de pietoni prin aceste praguri de limitare a vitezei, o măsură pe care am luat-o împreună cu Consiliul Judeţean Mehedinţi. Măsura s-a luat în urma accidentului care s-a produs aici, activitatea va continua şi pe celalte drumuri naţionale, unde sunt unităţi de învăţământ amplasate direct la drumul naţional, în speţă Butoieşti, Broşteni, Rogova, Tâmna”, spunea la vremea respectivă comisarul şef Gabriel Lică, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi.
La faţa locului s-au aflat şi părinţii lui Adrian Mazăre. Îndureraţi, după ce recent îşi îngropaseră fiul de numai 15 ani, au mulţumit autorităţilor că s-au luat aceste măsuri suplimentare, astfel ca în zonă să nu mai aibă loc accidente de circulaţie. sursa adevarul.ro-material de Corina Macavei
Advertisements
Comments
One Response to “Au dispărut “cocoaşele” de la Halânga”
  1. Folescu Cornel says:

    Explicatia ” disparitiei” este extrem de simpla si anume aceea ca, in perioada de iarna, respectivele obstacole se pot deteriora datorita interventiei utilajelor de deszapezire. Daca doriti un punct de vedere oficial, din partea SDN Tr. Severin, va stau cu placere la dispozitie, sub rezerva ca si intr-un caz si altul, ve-ti reveni cu precizarile ce se impun pentru corecta informare a cititorilor dvs. Cu respect, Cornel Folescu SDN Tr. Severin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: