Evaluările elevilor în anul şcolar 2013-2014

EVALUĂRILE NAȚIONALE, ÎN LUNA MAI

Ministerul Educaţiei Nationale a publicat deja calendarele pentru principalele examene din 2014, evaluarea naţională, admiterea la liceu şi bacalaureatul. În ceea ce priveşte evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, obligatorii începând de anul viitor pentru toţi elevii, acestea vor avea loc cel mai probabil în luna mai. sursa tele2drobeta.ro

Mirela Pintea“Din acest an şcolar, 2013-2014, evaluările respective se vor generaliza, astfel încât fiecare micuţ înscris în clasa a doua, a patra, respectiv a şasea să susţină o astfel de evaluare. Evaluarea va avea loc în luna mai. Acestea vor avea un aspect doar de a verifica cunoştinţele elevilor şi, bineînţeles, de a interveni în cazul în care este nevoie.”, a declarat doamna Mirela Pintea-Enea, inspector general adjunct al ISJ Mehedinţi.

“Se obişnuiesc cu examenele astfel încât aceştia să nu mai fie precipitaţi atunci când este vorba de examenul de la finele clasei a opta, de examenul de maturitate, respectiv bacalaureatul. Ceea ce trebuie să reţină copiii este următorul lucru: Notele obţinute la aceste evaluări nu vor fi trecute, nu vor fi consemnate în catolog. Normal că nu este bine să nu-l promoveze însă sperăm să nu avem astfel de surprize. Copiii vor testaţi în general, vor fi evaluaţi să vedem care este nivelul de pregătire şi să intervenim acolo unde este cazul astfel încât pe viitor să nu mai apară lacunele respective.”, a mai spus inspectorul general adjunct, Mirela Pintea-Enea.

Ministerul Educaţiei a publicat datele necesare informăriii părinţilor şi elevilor pe site-ul www.edu.ro.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, fiind formulate în concordanţă cu programele şcolare pentru fiecare disciplină de studiu.

În plus, va mai fi o simulare şi la clasa a XI-a, din materia de an, iar elevii din clasa a XII-a vor fi testaţi doar la limba română, istorie şi matematică, la alegere, în funcţie de profil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: