Adrian Duicu: Nu au venit într-o simplă vizită… chiar o să investească aici

Vizita chinezilor la Romag Termo. O posibilă investiţie majoră pentru judeţul Mehedinţi.

În data de 22 ianuarie 2014, o delegaţie de oameni de afaceri chinezi s-a aflat în judeţul Mehedinţi pentru a evalua oportunităţile de investiţii la Romag Prod. Aceştia au fost însoţiţi de secretarul de stat în Ministerul Energiei, Maricel Popa şi au fost primiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, cel care le-a şi prezentat oportunităţile de afaceri pe care le are judeţul Mehedinţi, precum şi deschiderea autorităţilor locale faţă de investitori.

maricel popaSecretarul de stat în Ministerul Economiei, Maricel Popa, cel care însoţeşte delegaţia, a declarat că firma chineză, specializată în investiţii energetice, şi-a manifestat interesul atât pentru exploatarea lignitului din judeţul Mehedinţi, cât şi pentru producerea de energie electrică în cadrul termocentralei Romag-Termo de la Halânga a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN).

El a arătat că demersurile pentru aducerea în zonă a investitorilor chinezi au început în urmă cu doi ani, propunerea de amplasare pe platforma industrială a RAAN fiind prezentată în mai multe rânduri acestora.

„Este primul contact al reprezentanţilor companiei HiSun PV Technology Co.Ltd cu RAAN. Firma este familiarizată cu reglementările Uniunii Europene şi, alături de autorităţile locale, sperăm să finalizeze şi proiectul din Mehedinţi care constă în intenţia de construcţie a unui grup cu o putere instalată de 290 MW, valoarea investiţiilor ridicându-se la aproximativ 300 milioane euro.”, a afirmat secretarul de stat, Maricel Popa(foto 1).

Firma HiSun PV Technology Co.Ltd, subsidiară a Grupului Evergreen Industry Group, mai are investiţii în România în infrastructura de exploatare a energiei solare în valoare de 300 milioane de euro. Reprezentanţii acesteia vor vizita, joi, 23 ianuarie 2014, Termocentrala Romag-Termo şi Cariera minieră de suprafaţă Husnicioara.

Adrian DuicuPreşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, se arată încrezător în intenţiile chinezilor de a investi în judeţul Mehedinţi, pe platforma RAAN, această investiţie fiind mai mult decât necesară pentru viitorul regiei şi pentru majoritatea angajaţilor acesteia.

„Faptul că astăzi a venit delegaţia de chinezi aici, în România şi în judeţul Mehedinţi, confirmă înteresul pentru judeţul nostru. Sunt conviins că investiţia se va face în judeţul Mehedinţi. Nu au venit într-o simplă vizită sau să viziteze judeţul Mehedinţi, ci chiar o să investească aici.”, a declarat Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

video tele2drobeta.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: