Descoperirea unui dinte vechi de şapte milioane de ani schimbă teoria evoluţiei umane

Descoperire istorică lângă România

Cei mai multi oameni de stiinta cred ca fiintele umane au evoluat in Africa, apoi au migrat de pe continent si au cucerit lumea.
descoperire_dinteInsa cercetatorii de la Universitatea din Tubingen, Germania, spun ca originile noastre sunt mult mai complicate si ca parti importante ale evolutiei umane s-ar fi intamplat in Europa si vestul Asiei, scriu cei de la stirileprotv.ro.
Noua teorie a aparut dupa ce a fost descoperit un dinte in Bulgaria, care dateaza cu doua milioane de ani dupa ce “pre-oamenii” ar fi disparut ca rasa in afara Europei.

Dintele vechi de sapte milioane de ani arata ca pre-oamenii au evoluat urmand o “dieta europeana” compusa din plante, radacini, seminte si nuci, mai curand decat fructe.

Descoperirea dintelui vechi de sapte milioane de ani ii face pe cercetatori sa se indoiasca de teoriile anterioare despre evolutie, din moment ce arata ca o parte semnificativa a acestui proces pare ca s-a petrecut in Europa.

Inaintea acestei descoperiri, cea mai “tanara” ramasita humanoida din Europa a fost o fosila de 9,2 milioane de ani gasita in Grecia, ceea ce i-a facut pe cercetatori sa ajunga la concluzia ca stramosii omului au disparut acum noua milioane de ani.
La o analiza mai atenta a molarului gasit in Bulgaria s-a stabilit ca stramosii omului se hraneau cu alimente abrazive, sugerand ca s-au adaptat la conditiile existente. Cercetatorii de la Universitatea Tubingen au spus ca dieta lor era asemanatoare cu cea a humanoizilor din Africa, numai ca acestia au disparut acum patru milioane de ani.

Madelaine Bohme, autoarea studiului, spune: “Acum va trebui sa regandim si locul de origine al rasei umane. Pana acum s-a crezut ca acesta era Africa, insa a crescut numarul dovezilor care arata ca aparitia rasei umane si evolutia s-ar fi petrecut in Europa si vestul Asiei”. sursa cultural.bzi.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: