Planul de reorganizare al RAAN întârzie să apară

SE NEGOCIAZĂ NOUL CONTRACT DE MUNCĂ LA RAAN

Federațiile sindicale reprezentative de pe platformele Romag Prod, Romag Termo sunt preocupate de negocierea unui nou contract colectiv de muncă în condițiile în care cel actual expiră la începutul lunii martie. Negocierile sunt conditionate de lipsa unui buget în baza căruia sindicaliștii să elaboreze noul contract, insa la solicitarea sindicalistilor, ieri, a fost stabilit un calendar al negocierilor. sursa tele2drobeta.ro

florin rogobeteBugetul pentru salarizare depinde de planul de reorganizare al RAAN, plan care trebuie mai întâi aprobat de creditori, iar mai apoi să ajungă în faţa judecătorilor, procedura fiind una greoaie, având în vedere situaţia de insolvenţă în care se află regia.

„Noi, în luna ianuarie, am aşteptat să ne convoace administraţia. Nu ne-a convocat. Am solicitat, organizaţiile sindicale, în termen de 45 de zile înainte de expirarea contractului, să ne convoace pentru negocierea noului contract. Unitatea ne-a răspuns şi ieri(20 ianuarie) am avut prima întâlnire, în care am stabilit un grafic pentru a negocia fiecare articol sau articole care trebuie modificate iar, la ora actuală nefiind stabilite exact de către Adunarea Creditorilor, Judecătorul sindic, planul de reorganizare, am dat un termen pentru a ne întâni la sfârşitul lunii, să prezinte planul sau dacă au discutat cu creditorii şi s-a aprobat planul de reorganizare pentru a putea negocia, pentru că altfel, neavând un buget, nu putem negocia nimic.”, a declarat telefonic pentru un post local de televiziune, Florin Rogobete, lider sindical Romag Prod.

Mai mult, la sfârşitul lunii decembrie, un număr de 260 de salariaţi ai Regiei Autonome de Aativităţi Nucleare au primit decizii de pensioanre, 220 de pensionări fiind de la Romag Prod, 35 de la Romag Termo şi 5 de la RAAN executiv, iar cu data de 6 ianuarie 2014, posturile lor au fost reduse din organigramă, în acest moment compania având aproximativ 2400 de salariaţi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: