Constantin Gherghe: “Aviz amatorilor” de construcţii

În prima şedinţă de audienţe cu cetăţenii, a primăriei severinene, au fost discutate, printre altele, probleme de autorizaţii de construcţie precum şi retrocedările de teren.

2301 ghergheÎn problema autorizaţiilor de construcţie, au fost cazuri în care cetăţenii au executat lucrări de construcţie pentru care nu au făcut demersurile necesare obţinerii autorizaţiei de construcţie, urmând să intre în legalitate. Aşa cum a precizat şi primarul, sunt cazuri şi cazuri, unele mai grave, altele mai puţin grave, pentru unele din cazuri găsindu-se mai uşor o soluţie, pe când în altele, fiind abateri grave, ajungându-se până la amendă sau chiar mai grav.. În acelaşi timp, primarul i-a avertizat pe cei care au de gând să construiască fără autorizaţie, cu expresia „Aviz amatorilor!”, vizându-i pe cei care intenţionează să încalce legea.

„S-a creat aşa, câteodată, câte un nărav să mai şi construieşti fără autorizaţie. Oamenii vin să intre în legalitate. E bine să evite situaţiile astea, să vină întâi aici, să-şi depună documentele pentru certificatele de urbanism pentru că, aţi văzut, ba reclamă vecinul, ba trec cei de la poliţie sau urbanism şi identifică asemenea situaţii, mai ales, aţi văzut, a fost un caz în care a făcut acces la un bloc turn, la parter. Un asemenea acces se face numai cu aprobarea IGSIC-ului pentru că se fac nişte calcule. Deasupra sunt zece etaje, deci o situaţie suficient de delicată, să-i spun aşa. Una este când construieşti în curte pe terenul tău ceva şi intri mai uşor în legalitate şi alta este când te apuci şi spargi la un parter de bloc unde se poate afecta structura blocului, deci din punctul ăsta de vedere este un risc enorm, aviz amatorilor!”, a precizat primarul municipiului Drobeta Tr. Severin, Constantin Gherghe.

O altă problemă sensibilă a oamenilor este aceea a retrocedărilor, fiind vorba de hotărâri judecătoreşti definitive primite de cetăţeni pentru retrocedarea de terenuri, unde legislaţia este mai mult decât stufoasă şi greoaie, o problemă care îşi găseste mai greu soluţionare.

„Sunt multe hotărâri judecătoreşti. Eu am dispus coomisiei să ia în calcul toate aceste solicitări şi hotărârile judecătoreşti, să execute dispozitivele hotărârilor si să retrocedeze terenurile la oameni aşa cum scrie în hotărârile judecătoreşti. Diin nefericire şi aici este o situaţie pentru că suprafeţele obţinute din hotărâri sunt mult mai mari decât cele disponibile pentru că, ştiţi foarte bine, s-au construit pe terenuri blocuri, s-au construit societăţi comerciale, pe vremuri au fost de stat şi au luat din terenul oamenilor, mă rog, aşa au vrut comuniştii. Noi, acum, trebuie să facem un pic de dreptate în măsura în care avem suprafeţe de teren suficiente. Sperăm ca lumea să fie, în general mulţumită şi să înţeleagă că nu există intriga, nu putem creea noi suprafeţe de teren.”, a declarat primarul Constantin Gherghe referitor la retrocedări.

sursă video tele2drobeta.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: