Un nou scandal pe scena politică mehedinţeană. “Să nu se pună cu mine că nu rezolvă absolut nimic, niciodată nu pot învinge în faţa mea”

Scandalul este generat de proiectul pentru dotarea Blocului materno-infantil Drobeta Tr. Severin cu echipamente medicale şi mobilier. Varianta aleasă pentru dotarea maternităţii este cumpărarea în sistem leasing a echipamentelor medicale şi a mobilierului, valoarea creditului ridicându-se la 2,4 milioane de euro.

Senatorul Marius Bălu, afirma într-o conferinţă de presă faptul că a făcut o interpelare ministrului Finanţelor şi vicepremier, Daniel Chiţoiu, interpelare în care detalia paşii pe care o să-i urmeze CJ Mehedinţi în cazul achiziţiei de la Spitalul Judeţean Drobeta Tr. Severin, respectiv Blocul Materno-Infantil.

2301m3„Eu am trimis la Ministerul Finanţelor, la vicepremierul Chiţoiu, o interpelare prin care i-am relatat despre această procedură şi despre paşii şi procesul pe care urmează să-l desfăşoare Consiliul Judeţean. Procedura este total ilegală, suma este mult mai mare faţă de suma estimată în proiect pentru a se dota, ştiu foarte bine proiectul Blocului Materno Infantil, doar eu l-am făcut. Este vorba despre 2,5 milioane de euro necesari pentru dotare. De unde a apărut suma de aproape patru milioane de euro din caietul de sarcini aferent acestei achiziţii? La licitaţie a apărut o singură firmă, este un aranjament foarte clar. Diferenţa este enormă, diferenţa trebuie să dea de gândit tuturor organelor competente.”, a declarat senatorul Marius Bălu, cu ocazia acelei conferinţe de presă.

Senatorul Marius Bălu a mai explicat atunci că Hotărârea Consiliului Judeţean de aprobare a finanţării pentru dotarea cu aparatură a BMI este ilegală şi în plus, contractul de împrumut în sistem de leasing financiar nu are avizul Ministerului Finanţelor, aviz absolut obligatoriu.

În data de 22 ianuarie 2014, în urma vizitei reprezentanţilor firmei chineze, în Mehedinţi, pentru evaluarea oportunităţilor de investiţii la Romag Termo, preşedintele CJ Mehedinnţi, Adrian Duicu, în cadrul unei conferinţe de presă, a făcut afirmaţii care reaprind scandalul de pe scena politică mehedinţeană.

Motivul ar fi încercarea de blocare a obţinerii de la Ministerul Finanţelor a avizului necesar contractului de împrumut în sistem de leasing financiar pentru dotarea Blocului Materno-Infantil Drobeta Tr. Severin, conform spuselor preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu.

2301m2Senatorul Bălu, deputatul Stănişoară sunt două persoane politice nocive pentru judeţul Mehedinţi, sunt oameni care au încurcat, atât cât au putut ei să facă, pentru a fi eliberat acest aviz, pentru că dacă acest aviz nu era eliberat împrumutul nu se putea face şi, automat, dotarea nu se putea realiza şi bucuria lor era că e un insuccesc al lui Duicu şi nu se gândesc pentru că nu-i interesează şi nu i-a interesat niciodată judeţul şi oamenii. S-au gândit că e mai bine să aibă un insucces Duicu negaândindu-se la zecile, sutele, miile de mame care trebuie să nască astăzi în condiţii aşa cum le cunoaşteţi cu toţii şi erau doar satisfăcuţi că eu nu pot la bun sfârşit acest plan.”, a declarat Adrian Duicu.

Mai mult de atât, Adrian Duicu le transmite celor doi că nu vor avea sorţi de izbândă şi că nu rezolvă absolut nimic, pentru că tot ce se întâmplă în Cj Mehedinţi este perfect legal.

 „Le spun şi le transmit pentru ultima dată. Să nu se pună cu mine că nu rezolvă absolut nimic, niciodată nu pot învinge în faţa mea, absolut niciodată nu vor putea învinge în faţa mea pentru că tot ce se întâmplă în Consiliul Judeţean, tot ce se întâmplă în unităţile subordonate Consiliului Judeţean sunt acte perfect legale, nimeni nu îşi permite întocmească documente şi acte false sau trucate pentru că nimeni nu vrea să intre în puşcărie aşa cum trebuie să intre ei în puşcărie pentru greşelile, pentru abuzurile şi pentru falsurile pe care le-au făcut în Consiliul Judeţean şi în administraţia guvernamentală pe care au condus-o timp de opt ani de zile.”, a mai afirmat Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi.

UNDĂ VERDE PENTRU DOTAREA MATERNITĂȚII

Achizitionarea echipamentelor pentru dotarea blocului materno-infantil ar putea avea loc in mai putin de o luna. Asta dupa ce, astazi, a fost primit avizul de la Ministerul Finantelor, astfel incat imprumutul poate fi efectuat. Creditul este facut de catre Spitalul Judetean si garantat de catre Consiliul Judetean Mehedinti. sursa tele2drobeta.ro

video tele2drobeta.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: