Felicitări salvatorilor mehedinţeni!

MISIUNE DE SALVARE REUȘITĂ.

Bătrâna din comuna mehedinţeană Iloviţa, care a dispărut de acasă acum mai bine de trei zile, a fost găsită de către salvatori după ore în şir de căutări. După ce membrii familiei au anunţat dispariţia acesteia, aproximativ 50 de persoane au plecat în căutarea femeii. Vorbim aici despre salvamontişti, politişti de frontieră, jandarmi şi mai mulţi politişti criminalişti.În sprijinul acestora au venit şi o parte dintre locuitorii satului care au participat la operaţiunile de cautare în fiecare zi. sursa tele2drobeta.ro

2401m1Salvamontiştii mehedinţeni, poliţişti de frontieră, jandarmi şi poliţişti au pornit în căutarea bătrânei de 78 de ani, din comuna Iloviţa, care a dispărut, luni, 20 ianuarie, de la domiciliu şi care, pe lăngă vârsta înaintată, suferă şi de pierderi de memorie, după ce s-a rătăcit prin ceaţă căutându-şi animalele.

În urma căutărilor efectuate de salvatori, printr-o minune, femeia a fost descoperită în viaţă. A avut zile, s-ar spune, după aproape trei zile fără mâncare, prin frig, temperaturile coborând uneori şi până la 0 grade. După ce a fost găsită, bătrâna a fost preluată de un echipaj SMURD şi a fost transportată la spitalul din Orşova pentru un set de analize complete. Din verificările preliminare ale medicilor, s-a ajuns la concluzia că starea femeii era una stabilă, ca mai apoi să fie trimisă la Secţia Neurologie, de la spitalul din Severin, din spusele medicului Gheroghe Cristescu, CPU Orşova.

Coordonarea între instituţiile judeţului Mehedinţi a făcut ca o rază mare de căutare să fie acoperită, coordonare care dus la găsirea, în viaţă, a femeii.

„A fost un efectiv în care a participat Salvamontul Mehedinţi, Jandarmeria, Poliţia de frontieră, Poliţia, ne-au ajutat foarte mult localnicii, cale pe care vreau să le mulţumesc foarte mult, dar se pare că Dumnezeu a ţinut cu bătrânica, care este în viaţă. Am salvat-o. Acum este în drum spre spital unde o să mergem şi noi să ne asigurăm că toate lucrurile o să fie în regulă. Toate instituţiile din judeţul Mehedinţi au funcţionat.”, a declarat, pentru un post de televiziune local, Alin Chirilă, şef compartimentul Salvamont Mehedinţi.

“Femeia a fost descoperită în mai puțin de 72 de ore din momentul în care fiul ei a făcut sesizarea la poliție. Din fericire, ea este nevătămată și a reușit să vină pe picioare până la Ambulanță. Din primele cercetări reiese faptul că femeia nu a fost victima vreunei infracțiuni. Bătrâna a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Municipal din Orșova pentru investigații”, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinți.

sursa video tele2drobeta.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: