Nemulţumiri faţă de gradul implicării unor autorităţi locale mehedinţene în lupta cu zăpada

Reprezentantul Guvernul în judeţul Mehedinţi, prefectul Nicolae Drăghiea s-a arătat nemulţumit la întrunirea Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) faţă de gradul de implicare al autorităţilor locale şi felul în care s-a intervenit pe mai multe drumuri comunale.

nicolae draghiea„Există o anumită nemulţumire faţă de deblocarea în condiţii rapide a drumurilor comunale unde stăm rău. Încercăm mâine (luni, 27 ianuarie 2014) să luăm fiecare comună să o analizăm, să mergem la faţa locului cu echipe specializate şi să luăm măsurile corespunzătoare.”, a declarat Nicolae Drăghiea.

Comunele în care drumurile locale sunt nedeszăpezite, conform exemplelor date de prefectul Nicolae Drăghiea, sunt Tâmna, Prunişor, Poroina Mare, Dumbrava.

„Neimplicarea primarilor, viceprimarilor şi a consiliilor locale în această problemă, majoritatea primăriilor au utilaje necesare, au avut motorină, dar este neglijenţă, pur şi simplu.”, a concluzionat prefectul Nicolae Drăghiea.

„Zonele care sunt puţin mai retrase. Dumbrava, o comună unde şi drumul judeţean a fost greu parcticabil, nemaivorbind de drumurile comunale.Au fost intervenţii ale salvării, unde nu s-a putut intra. La Malovăţ, la Ilovăţ am avut intervenţii sanitare care au necesitat forţe sporite.”, a adăugat prefectul de Mehedinţi acuzând autorităţile locale de neimplicare pentru degajarea drumurilor dintre sate.

În aceeaşi şedinţă a CJSU de duminică seara, prefectul de Mehedinţi a dispus ca zăpada din municipiul Drobeta Turnu Severin să fie scoasă în afara oraşului, după ce este îndepărtată de pe carosabil.

Permanenţa la primării pe perioada codului portocaliu, neasigurată de unele primării.

Nemulţumirea prefectului Nicolae Drăghiea s-a manifestat şi în cazul asigurării permanenţei pentru intervenţie în caz de urgenţă la primării. Chiar dacă acesta a dat ordin ca să fie asigurată permanenţa la fiecare primărie de comună din judeţul Mehedinţi, nu toate unităţile administrative au respectat acest ordin.

control izvorul barziiÎn urma controalelor pe care prefectul le-a efectuat la mai multe primării, a constatat că, la unele primării, permanenţa pe perioada codului portocaliu nu a fost asigurată. De exemplu, în cazul comunei Izvorul Bârzii, la sediul primăriei era doar paznicul care nu are pregătirea necesară pentru a asigura permanenţa pentru intervenţie în caz de urgenţă.

Despre această situaţie, prefectul Nicolae Drăghiea, a declarat că „Nu avea pregătirea necesară pentru intervenţie în caz de urgenţă. De asemenea mai există primării care într-un fel sau altul încearcă să ne demonstreze că au fost prezenţi dar nu au fost şi vor fi luate măsurile de rigoare.”

În urma controlului efectuat de prefect la primării s-a constatat că majoritatea asigurau permanenţa pe perioada codului portocaliu conform ordinului prefectului şi erau pregătite pentru intervenţie în caz de urgenţă, cele care nu au asigurat permanenţa fiind sancţionate cu amendă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: