Nivel rezonabil al migrării românilor în Anglia, conform premierului britanic

Premierul britanic David Cameron afirmă că nivelul migrării din România şi Bulgaria este “rezonabil”

Premierul britanic David Cameron a declarat luni că nivelul migrării din România şi Bulgaria, de la începutul anului şi până în prezent, a fost “rezonabil”, refuzând noi măsuri în domeniul imigraţiei, solicitate de parlamentari conservatori, relatează Daily Mail în pagina electronică, potrivit Mediafax.

david-cameron-on-greece_16682900Este pentru prima dată când Cameron(foto) se pronunţă asupra numărului de imigranţi, notează publicaţia britanică, adăugând că premierul a subliniat că politicile impuse de coaliţia aflată la putere au prevenit un “aflux” din Europa de Est. Întruntând un grup de conservatori care solicită măsuri suplimentare împotriva imigraţiei, el a insistat că nu se poate face mai mult în cadrul regulilor UE convenite în timpul Guvernului laburist anterior.

Parlamentarul conservator Nigel Mills a subliniat duminică asupra faptului că va “forţa” un vot în vederea înăspririi legislaţiei în domeniul imigraţiei. El doreşte reintroducerea restricţiilor impuse românilor şi bulgrailor pe piaţa muncii, care au fost anulate la 1 ianuarie.

“Am făcut tot ceea ce s-a putut face în cadrul regulilor agreate de fostul Guvern”, a declarat Cameron, subliniind că actuala coaliţie a extins restricţiile de la o perioadă de cinci ani la o perioadă de şapte ani, atunci când a devenit el premier. “Acei şapte ani s-au încheiat, nu ni se mai permite, conform reglementărilor actuale, să le prelungim”, a adăugat acesta.

“Am amânat (proiectul) legii (imigraţiei) de Crăciun, dar acum cred că putem să vedem, la începutul acestui an, că până în prezent pare să existe un nivel rezonabil al migrării şi sper că vom înregistra progrese cu ajutorul (proiectului) legii (imigraţiei)”, a declarat premierul britanic.

În urmă cu două săptămâni, ambasadorul român la Londra Ion Jinga a declarat că, de la anularea restricţiilor pe 1 ianuarie, în Marea Britanie au venit aproximativ 25 de români.

Downing Street insistă că premierul şi ministrul de Interne Theresa May sunt hotărâţi să treacă proiectul de lege privind imigraţia, în pofida unei noi “rebeliuni” în rândul conservatorilor sursa obiectiv.info

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: