Deszăpezirea trotuarelor opţională pentru unele instituţii publice din Severin

În timp ce oamenii, persoane fizice, proprietari de imobile, fac deszăpezirea trotuarelor, acest lucru este, se pare, opţional pentru unele instituţii publice din Drobeta Tr. Severin.

dezapezire trotuareÎn anul 2011, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a hotărât sancţionarea cu amenzi a severinenilor – persoane fizice, dar şi juridice – care nu îşi deszăpezesc porţiunile de trotuar din faţa locuinţelor, a caselor, a asociaţiilor de proprietari, respectiv, din faţa unităţilor comerciale sau a sediilor de firme şi instituţii ale statului. Astfel, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 220/2011, pentru nerespectarea acesteia, amenzile aplicate de Poliţia Locală fiind de la 500 la 2.500 de lei. Aceleaşi amenzi pot fi aplicate pentru ţurţurii care se fac la acoperişuri.

Această hotărâre a Consiliului Local valabilă şi anul acesta, este respectată, în cea mai mare parte, de către persoanele fizice, instituţiile publice uitând obligaţia deszăpezirii troturelor.

Un exemplu de instituţie publică, ce nu s-a obosit să îndepărteze zăpada de pe trotuare, conform hotărârii Consiliului Local, este instituţia Finanţelor Publicedin Drobeta Tr. Severin, aflată într-o zonă ultracentrală. În afară de două sau trei poteci prin zăpada de peste 30 cm, de acces spre uşile clădirii, făcute de oamenii care îşi plătesc marea majoritate a taxelor, nimic altceva care să însemne deszăpezire nu s-a făcut în zona clădirii Finanţele Publice , fie că este vorba de trotuare sau aleile din jurul acesteia. A se vedea la faţa locului, căci acei care au fost cu treburi pe la finanţe sigur au văzut şi au făcut puţin slalom prin zăpada din faţa instituţiei publice.

Cel puţin astăzi, 28 ianuarie 2014, orele 12:30, nu se vedea vreo urmă de deszăpezire. Poate, doar poate, s-ar fi aflat că vine iar ninsoarea şi că nu are avea rost să dea zăpada la o parte dacă va ninge din nou.

În acest sens putem observa respectul şi egalitatea faţă de lege şi hotărârile Cobsiliului Local Drobeta Tr. Severin. În timp ce oamenii, persoane fizice, proprietari de imobile, fac deszăpezirea trotuarelor, unele instituţii uită de aceste îndatoriri. Curiozitatea este dacă rigorile şi sancţiunile se aplică în toate cazurile la fel. Oare?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: