La Severin, “Gară europeană în care îngheaţă oamenii de frig!”

Oamenii spun că este atât de frig în eurogara severineană încât gresia de la etajele superioare a îngheţat şi s-a desprins iar denumirea de eurogara frigider e puţin spus. Cu toate astea călătorii şi angajaţii sunt nevoiţi să îndure frigul din eurogară aşa cum cred mai bine.

137705maxim

Centrala cea veche a fost închisă în urmă cu doi ani pentru că era veche şi erau riscuri, în plus,  pentru că nu făcea faţă la mărimea noii clădiri. Au fost solicitaţi bani de la Compania Naţională, însă aceştia nu au fost alocaţi.

Conducerea fostei Regionale CFR Craiova, în prezent, Centrul Regional de Întreţinere şi Reparaţii CF Craiova, (CRIER) spune că au fost făcute demersurile necesare dotării eurogării severinene cu o nouă termocentrală, însă fipsa finanţării în bugetul din ultimii 3 ani a dus la încă o iarnă în frig pentru călătorii care îşi aşteaptă trenul în eurogara Severinului

eurogara severin„Aşteptăm să montăm, să facem legătură şi să montăm o centrală termică. Nu ne-a venit bugetul pe anul 2014. Deşi a fost prinsă şi anul trecut, din lipsă de bani nu s-a putut rezolva acest inconvenient. Chiar este prins în proiectul nostru, avem proiectare, avrm absolut tot, singura chestie este să vină banii de la Companie pentru a putea să rezolvăm această lipsă de căldură.”, a declarat, prin telefon, pentru un post de televiune local, Gheorghe Ingineru Popa, director al sucursalei Centrul Regional de Întreţinere şi Reparaţii CF Craiova, (CRIER).

O sută mii lei este suma necesară investiţiei în centrala de căldură a eurogării severinene dar sunt şanse destul de mici ca aceşti bani să fie alocaţi, prin urmare este foarte posibil să mai fie ierni în care călătorii să tremure de frig.

EUROGARA FRIGIDER DE ŞAPTE MILIOANE DE EURO

În eurogara de şapte milioane de euro de la Tr. Severin e mai frig decât afară. Mii sau poate zeci de mii de călători aşteaptă în fiecare iarnă minute în şir trenurile în săli de aşteptate îngeţate bocnă. De doi ani caloriferele din gară nu s-au mai încălzit, iar pe clădirea în care este instalată centrala termică e pus un lacăt ruginit. Semn că pe acolo nu a mai trecut nimeni luni bune. sursa tele2drobeta.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: