Pe ce se va cheltui bugetul primăriei Drobeta Tr. Severin, în 2014?

Conducerea primăriei, reprezentată de primarul Constantin Gherghe şi viceprimarul Marius Screciu au vorbit de bugetul pe anul 2014, pe ce anume se vor cheltui banii de la bugetul local şi ce viitoare investiţii sunt planificate pentru anul în curs.

C-tin Gherghe 2901“Anul acesta avem un buget de 1640 miliarde(lei vechi), din care venituri proprii, însemnând ce colectăm noi, prin Direcţia de Taxe şi impozite, 837 miliarde lei vechi. Total cheltuieli, bineînţeles că trebuie să ne încadrăm în bugetul de venituri, 1640 miliarde lei vechi.

Pentru curăţenie în municipiu şi salubrizare avem 70 miliarde lei, pentru iluminat public avem 66 miliarde lei, spaţii verzi 36 miliarde, ecarisaj 11 miliarde, reparaţii străzi, alei carosable, marcaje, acces intrări 7 miliarde şi alte cheltuieli de gospodărie, achiziţii bănci, coşuri de gunoi şi indicatoare 10 miliarde.Vreau să vă spun că sumele la gospdărie aşa cum le ştim noi, adică salubrizare, spaţii verzi, ecarisaj sunt aceleaşi cu cele de anul trecut, deci nu am mărit sumele la aceste capitole…sperăm să facem faţă cu sumele pe care le avem aici prinse, ba mai mult, ne propunem, aşa cum vă spuneam, să ridicăm standardul de civilizaţie.”, a spus primarul municipiului, Constantin Gherghe.

Constantin Gherghe a adus în discuţie şi întâlnirea care a avut loc cu cei mai mari angajatori ai municipiului şi faptul că aceştia vorbesc despre creearea a 1500-2000 de locuri de muncă în municipiu.

„Conform promisiunii preşedintelui Consiliului Judeţean sperăm ca cele aproape 2 milioane de euro să le obţinem de la Ministerul Mediului, mizăm şi suntem convinşi că vom primi acest sprijin. Vom face racordurile termice şi tot ce este la ANL, vom extinde toate parcările în municipiu şi poate aţi fost şi la întâlnirea cu preşedintele Consiliului Judeţean, aţi văzut acolo că am avut o întâlnire foarte interesantă cu cei mai importanţi, toţi sunt importanţi, toţi şefii de firmă care au de 1 la 1000 de angajaţi, dar preşedintele i-a adus pe cei care, anul ăsta, chiar se pare că vor mişca căruţa din loc, în sensul de a crea locuri de muncă şi am estimat aşa la 1500-2000 locuri de muncă noi care se vor crea anul ăsta, un lucru extraordinar pentru municipiu şi judeţul Mehedinţi şi le vom acorda acele facilităţi sau doleanţe. Fiecare director a avut câte o doleanţă. Împreună cu colegii mei o să le ducem la îndeplinire pentru că, până la urmă, noi le dăm nişte facilităţi mici, dânşii ne creează o facilitate mare, creează locuri de muncă şi aduc bani la bugetul local.”, a adăugat primarul.

„Un lucru foarte importanta este că anul ăsta sper să reabilităm bulevardul Tudor. El este prins din nou pe bugetul local, aţi văzut foarte bine că a fost aici viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi ne-a promis că suma necesară pentru reabilitarea bulevardului Tudor o va da către municipiu începând de anul acesta şi este vorba de o sumă destul de importantă, de 390 de miliarde lei vechi, în jur de 8 milioane de euro dacă nu mă înşel, …după care, sperăm ca de la anul să atacăm splaiul Mihai Viteazul.”,a afirmat primarul Constantin Gherghe.

Cu aceaeaşi ocazie viceprimarul municipiului, Marius Screciu s-a arătat optimist în ceea ce priveşte ajutorul Consiliului Judeţean Mehedinţi şi al Guvernului României, vorbind despre bugetul pe anul 2014.

Marius Screciu 2901„Este un buget, din punctul nostru de vedere, acum vorbesc şi din punct de vedere executiv dar şi ca lider USL, este un buget echilibrat. Ni l-am fi dorit mai mare dar asta este situaţia, ne încadrăm în ce avem. El poate suporta anumite modificări de-a lungul anului, dacă apar priorităţi îl mai putem modifica. Sperăm ca şi din partea Consiliului Judeţean şi a Guvernului să primim ajutor, să ne mai aducă ceva bani, pentru că avem nevoie în municipiu. Poate, dacă vorbim de rectificări, una dintre problemele pe care le-am şi prins aici, e cea a locuinţelor sociale, dacă primim… cele două blocuri de locuinţe sociale, în jur de 200 de apartamente, am rezolva efectiv problema locuinţelor sociale, sunt în jur de 200 şi ceva de dosare depuse. Dacă am primi acele două blocuri avem fondurile necesare să le reabilităm.”, a declarat viceprimarul Marius Screciu în legătură cu bugetul local pe anul în curs.

BANI PENTRU INVESTIŢII

Continua investitiile in Drobeta Turnu Severin si in acest an. Bugetul primariei pentru 2014 permite acest lucru, iar sprijinul oferit de catre presedintele Consiliului Judetean, Adrian Duicu, dar si cl al Guvernului Romaniei, fac ca toate promisiunile sa fie realizate. Fie ca vorbim despre asfalltarea strazilor, fie de finalizarea locuintelor ANL sau a spatiilor de joaca, toate aceste proiecte vor prinde contur in acest an.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: