Bugetul primăriei Drobeta Tr. Severin a primit undă verde în şedinţa Consiliului Local

Soarta a 1640 de miliarde lei vechi a fost hotărâtă după ce consilierii majorităţii USL, din Consiliul Local al municipiului Drobeta Tr. Severin, au votat pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014, prezentat public zilele trecute de conducerea primăriei.

cons local

Cu toate că unii consilieri locali s-au abţinut de la vot iar alţii comentează pe reţelele de socializare dar votează,  bugetul local al primăriei pe anul 2014 a primit undă verde de la majoritatea USL din Consiliul Local al municipiului Drobeta Tr. Severin.

mircea grosuReprezentanţii Partidului Democrat Liberal, cei care s-au abţinut de la vot, şi-au motivat decizia, prin cuvântul fostului viceprimar, Mircea Grosu, în faptul că bugetul nu are în vedere adevăratele priorităţi ale momentului însă nu au dat exemple de asemenea priorităţi.

„Ne-am abţinut la acest buget pentru că nu suntem de acord cu priorităţile acestui buget. Considerăm că altele ar trebui să fie în aceste momente.”, a afirmat Mircea Grosu.

De cealaltă parte, primarul Constantin Gherghe a mulţumit majorităţii USL pentru că au votat bugetul, afirmând, referitor la decizia de abţinere de la vot a consilierilor PDL, că nu a înţeles motivaţia acestora de abţinere de la vot.

Gherghe 3001„Eu le mulţumesc celor care au votat, celor din alianţă, cei de la USL. Ceilalţi de la PDL i-aş întreba de ce nu l-au votat pentru că nu am înţeles ce motivaţie au avut de nu l-au votat. Până la urmă este vorba de atribuirea sumelor pentru curăţenia oraşului, pentru salubrizare, pentru iluminat, pentru spaţii verzi.”, a declarat primarul Constantin Gherghe.

După o retorică, vis-a-vis de motivele pentru abţinerea consilierilor PDL de la vot, primarul Constantin Gherghe a mai spus că ar trebui ca aceştia să dea o explicaţie, afirmând că abţinerea acestora nu a fost în folosul cetăţenilor.

„Mă gândesc că n-or dori ca şi anul acesta să fie oraşul curat, mă gândesc că n-or ca şi anul acesta să avem spaţii verzi întreţinute, cu pomi, cu gazon, cu iarbă, mă gândesc că n-or vrea mobilier stradal, coşuri de gunoi, mă gândesc că n-or vrea să fie iluminat pe timp de noapte, mă gândesc că n-or vrea să menţinem situaţia asta, să nu avem cîini prin oraş, mă îndoiesc că nu ar vrea să avem aşa ceva, dar până la urmă ar trebui să ei să dea o explicaţie. De ce s-au abţinut în a vota bugetul de venituri şi cheltuieli? Pentru că mandatul care-l primim fiecare, fie că suntem consilieri sau primari sau altceva, suntem aleşi, este mandat dat de cetăţeni în folosul lor. Din păcate că, astăzi, abţinerea lor nu a fost în folosul cetăţenilor.”, a conchis primarul municipiului, Constantin Gherghe.

screciu 3001Viceprimarul Marius Screciu s-a arătat mai puţin interesat de abţinerea de la vot a consilierilor PDL, acesta arătându-se mulţumit de faptul că bugetul de venituri şi cheltuieli a fost aprobat.

„Este treaba dumnealor, nu mai vreau să intru în polemică. Noi l-am votat, bugetul a trecut. Fiecare cum consideră la vot, votează, nu votează, e treaba dumnealor.”, a afirmat viceprimarul Marius Screciu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: