Reabilitarea fostei vile a lui Ceauşescu de la Gura Văii continuă

Proiectul de reabilitare a fostei vilei de protocol a lui Nicolae Ceauşescu situată în localitatea Gura Văii, lângă Barajul Porţile de Fier I, a fost semnat la începutul anului 2012 de fosta conducere a CJ Mehedinţi, fiind un proiect pe fonduri europene nerambursabile, în valoare de 1,7 milioane de euro.

vila lui ceausescuDatorită întârzierilor la lucrările de construcţie efectuate, reabilitarea vilei nu s-a făcut conform proiectului semnat în anul 2011, fapt care a atras retragerea fondurilor europene nerambursabile. Din acest motiv nici constructorul nu a fost plătit pentru lucrările efectuate în acest timp, la vilă.

Având în vedere că lucrările la vilă sunt destul de avansate Consiliul Judeţean a luat decizia de a finaliza reabilitarea vilei din fonduri proprii, decizie aprobată şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Zilele trecute am primit hărtie de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului…putem continua această lucrare, …tocmai de asta am pus bani să continuăm lucrarea, deci continuăm lucrarea din resurse proprii. Aşa cum am spus şi cum ne-am angajat, banii investiţi şi cheltuiţi de firma de construcţii, care nu şi-a onorat contractul la vremea respectivă, a pierdut aceşti bani, nu i-a dat nimeni banii, restul de investiţii va fi făcut din surse proprii, vila va fi finalizată mai mult ca sigur anul acesta. Va fi o proprietate a noastră şi nu mai trebuie ca 4-5 ani de zile să stăm, să nu o folosim pentru că dacă se finaliza pe fonsuri europene 5 ani de zile nu puteam să o folosim, să o închiriem, să facem absolut nimic cu ea, aşa sunt condiţiile impuse de Uniunea Europeană. Vila va fi finalizată, cu siguranţă, anul acesta, avem aprobarea de la Ministerul Dezvoltării.”, a afirmat preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: