Planul secret al Uniunii Europene de a controla orice maşină de la distanţă

Uniunea Europeană are în plan introducerea unor sisteme care le vor permite poliţiştilor să oprească automat motorul maşinilor. Dispozitivele vor fi montate pe toate maşiile. Practic, toţi vom avea o telecomandă în maşină, dar care va fi operată de autorităţi.

planul ue masiniPotrivit “The Daily Telegraph”, mai mulţi ofiţeri de poliţie din Uniunea Europeană s-au întâlnit în secret pentru a pune la punct planul de a opri de la distanţă maşinile, ca parte a îmbunătăţirii sistemului de supraveghere şi control.

“Proiectul poate fi transformat într-un standard pentru piaţa europeană”, se arată în documentul confidenţial. Până la finalul acestui deceniu, Uniunea Europeană ar avea în plan introducerea unor dispozitive în maşini, care să poată fi accesate de poliţişti ce vor sta în faţa calculatoarelor şi vor monitoriza traficul.

Tehnologia ar urma să fie dezvoltată de-a lungul unui plan de şase ani, pentru a putea elimina urmăririle “ca-n filme”, când un suspect fuge de poliţişti cu viteză mare. Propunerea face parte din obiectivele cheie ale Reţelei Europene pentru Securitate (Enlets).

Documentele au fost publicate de către Statewatch, o organizaţia non-guvernamentală care urmăreşte cu atenţie respectarea drepturilor omului, libertăţilor civile şi supravegherea din partea statului. “Trebuie să avem dovezi că dispozitivele răspund unei nevoi reale şi să vedem cum vor putea fi implementate”, a declarat Tony Bunyan, directorul Statewatch.

În 2012, scrie cotidianul britanic, Enlets a primit 484.000 de lire sterline din partea Comisiei Europene pentru misiunea de a susţine poliţia din statele membre şi pentru reducerea infracţionalităţii. Alte tehnologii includ recunoaşterea automată a numerelor de înmatriculare, cu ajutorul camerelor video şi distribuirea de informaţii clasificate între agenţiile din fiecare stat.  sursa adevarul.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 13 other followers

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

Portalul de Stiri "Mehedinti"

Stiri de interes, politica, administratie, intern si extern

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: